Početna Politika DS: SNS kupovao glasove u Kisaču paketima s mesom

DS: SNS kupovao glasove u Kisaču paketima s mesom

0

meso

Demokratska stranka optužila je danas Srpsku naprednu stranku da je nudila novac građanima i da im je delila pakete s mesom u zamenu za glasove na dopunskim izborima za Savet Mesne zajednice Kisač.

To je, u kombinaciji sa stalnim telefonskim pozivima i kućnim posetama, u selu stvorilo atmosferu u kojoj je izlazak na birališta i glasanje za opozicione kandidate predstavljalo čin lične hrabrosti i građanske odlučnosti da se jednom stane u kraj nakupcima glasova i drugim izbornim mahinacijama vladajuće stranke“, naveo je DS u saopštenju.

Ta stranka je dodala da su, uprkos takvim pritiscima, meštani Kisača, dali 32 odsto glasova DS-u, čime su pokazali “primernu građansku svest i izuzetnu odvažnost”.

To ovog puta nije bilo dovoljno da se u konačnom zbiru pobedi glasačka mašinerija SNS-a, ali je još jednom pokazalo da DS ima podršku građana u borbi protiv režima Aleksandra Vučića i njegovih partijskih poslušnika u Novom Sadu“, piše u saopštenju.

Ocenjuje se da je DS na taj način pokazao da je jedina organizovana politička snaga u Novom Sadu koja “nije ustuknula pred bujicom” SNS-a.
Podsetimo, ova mesna zajednica trebalo je da raspiše izbore za dva člana Saveta i dva člana Nadzornog odbora još pre više od godinu dana, kada je preminuo jedan od članova Nadzornog odbora Mesne zajednice, ali su oni tu činjenicu krili. U međuvremenu, u ovoj MZ još tri člana je napustilo funkciju, pa su izbori konačno raspisani i održani u nedelju (juče).

Autor i foto: 021.rs