Početna Gradske teme Radnički ponovo ide na prodaju, ali po nižoj ceni

Radnički ponovo ide na prodaju, ali po nižoj ceni

Zgrada Radničkog univerziteta čija prva prodaja u utorak, 25. avgusta nije uspela jer se niko od potencijalnih kupaca nije javio biće ponovo ponuđena na licitaciji po početnoj ceni koja će biti 20 odsto niža od početne procenje vrednosti od skoro šest miliona evra.

U Gradskoj kući su rekli da je komisija na sednici donela odluku o novoj licitaciji.

U gradskoj vlasti su naveli da je umanjenje cene na drugoj licitaciji za Radnički univerzitet predviđeno Zakonom o javnoj svojini i Odlukom o pribavljanju, raspolaganju i upravljanju nepokretnostima u javnoj svojini Grada Novog Sada.

“Propisano je da u slučaju kada se nepokretnost u javnoj svojini Grada ne otuđi u sprovedenom postupku javnog oglašavanja u visini tržišne vrednosti nepokretnosti, početna procenjena vrednost nepokretnosti u javnoj svojini Grada može se umanjiti na 80 odsto od početne vrednosti nepokretnosti. Komisija za otuđenje nepokretnosti u javnoj svojini Grada Novog Sada putem javnog nadmetanja, na sednici održanoj dana 26. avgusta usvojila je predlog o sprovođenju postupka otuđenja predmetne nepokretnosti, javnim nadmetanjem po umanjenoj ceni objekta u visini od 80 odsto od početne procenjene vrednosti objekta”, stoji u obaveštenju.

Grad je naveo i da bi drugi oglas o prodaji zgrade Radničkog trebalo da bude javno objavljen odmah po donošenju Odluke Gradskog veća, a po predlogu komisije.
Rok za podnošenje ponuda iznosiće 30 dana, nakon čega će biti poznato postoje li zainteresovani da kupe ovaj objekat.

Podsetimo da je Gradska vlast nakon 20 godina od požara na Novosadskom otvorenom univerzitetu i više godina razmatranja šta će raditi sa dvanaestospratnicom, pošto je konačno došla u njen potpuni posed i uz dozvolu Republičke vlade zgradu ponudila na prodaju po ceni od 5.835.946,75 evra.

Ukoliko Radnički dobije novog vlasnika, on će moći da rekonstruiše ili sruši postojeći objekat i na istom mestu sagradi novi poslovni prostor.

Izvor: 021
Foto: Printscreen