Početna Gradske teme Radovi na Sentandrejskom mostu traju duplo duže od planiranog

Radovi na Sentandrejskom mostu traju duplo duže od planiranog

0

Sentandrejski most biće zatvoren za saobraćaj barem do 10. marta, s obzirom na to da je ponovo produžen rok za završetak radova na ovom objektu, saznaje 021.rs.

Rok je pomeren na osnovu zahteva dobavljača “Srbijaautoputa”, zbog nepredviđenih radova i obustave rada usled loših vremenskih uslova. Vrednost radova ostala je nepromenjena, pa i dalje iznosi 68,5 miliona dinara sa PDV-om.

Novim produženjem, radovi traju praktično duplo duže od prvobitnog plana. Radovi su počeli u martu i najpre je planirano da se završe u septembru. Umesto 180, radovi na mostu će trajati najmanje 357 dana, odnosno gotovo celu godinu.

Prvo pomeranje roka za završetak radova dogodilo se jer je na nizvodnoj polovini mosta uočen betonski nadsloj u izuzetno lošem stanju, zbog čega je morao da bude uklonjen.

Sentandrejski most sagrađen je 1964. godine. Tokom više od pola veka stvorena su ozbiljna oštećenja konstrukcije, asfalta, hidroizolacije i drugih delova, zbog čega mu je neophodna obnova. Rekonstruiše se 195 metara mosta, saobraćajnice na mostu i pešačke staze.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay