Početna Gradske teme Radovi na “Žeželju” ponovo kasne, završetak na proleće sledeće godine

Radovi na “Žeželju” ponovo kasne, završetak na proleće sledeće godine

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gostujući u emisiji RTV “Politbiro”, rekao je da su radovi na Žeželjevom mostu ponovo u malom kašnjenju, ali je izrazio zadovoljstvo tempom izgradnje pristupnih saobraćajnica.

Mirović je naglasio da su radovi ponovo ušli u zonu kašnjena od tri, četiri nedelje.

Razlozi su objektivne prirode jer smo imali nepredviđene dodatne radove. Do kraja septembra je predviđen konačni početak, tj. “nabacivanje” mostovskih konstrukcija na završni centralni stub. Uveden je izvođač za pristupne saobraćajnice i on radi veoma dobro. Plan je da se železnički saobraćaj aktivira do kraja novembra, a most će definitvino biti završen do proleća sledeće godine – rekao je on.

Na pitanje dokle se stiglo na projektu tunela kroz Frušku goru, predsednik pokrajinske vlade je rekao da je pripremna faza u potpunosti završena.

Protokol je potpisan 30. decembra 2013. i mi smo za dve i po godine uspeli da pripremni projekat privedemo kraju. U budžetu su sredstva obezbeđena. Vlada Srbije i vlada NR Kine su usaglasile Memorandum koji je pre dva meseca potpisan u Pekingu. Treba biti strpljiv, mi smo predali projekat vladi, postoji ekonomska opravdanost za taj put.. Od sada, sve je na vladi Srbije i kineskim partnerima“, objasnio je Mirović.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay