Početna Gradske teme Radovi u gradu otežavaju odlaganje smeća

Radovi u gradu otežavaju odlaganje smeća

0

Tokom ovoga leta radovi se izvode u mnogim ulicama u Novom Sadu, te je u pojedinim delovima i saobraćaj zabranjen, kako za automobile, tako i za vozila “Čistoće”.

Ulice na Podbari, Detelinari, centru grada kao i brojnim drugim delovima zatvorene su zbog različitih vrsta radova. Samim tim kontejneri u tim ulicama ne mogu da se prazne, te je najčešće rešenje da se oni premeste u susedne ulice.

Ukoliko nam je gradilište najavljeno mi smo u mogućnosti da organizujemo kontejnersko mesto na drugoj lokaciji i da o tome obavestimo naše sugrađane, a ukoliko je havarijsko, onda smo primorani da se prilagodimo datim okolnostima i da organizujemo naš način rada tako da te kontejnere ispraznimo”, kaže potparolka JKP “Čistoća” Danijela Jankov.

Iz “Čistoće” apeluju na sugrađane da ukoliko je deo pored kontejnera raskopan, smeće odlažu u prvi naredni gde nema radova. Takođe, ono na šta posebno ukazuju je odlaganje krupnog otpada i građevinskog šuta u kontejnere i pored njih, te apeluju da to ne čine.

Mi ih i ovoga puta pozivamo da nam se obrate na naš telefon 021/443611, da se dogovorimo ukoliko imaju da odlože građevinski šut ili bilo koji drugi krupan otpad, da li je u pitanju sanitarija, da li je nameštaj, dakle da to ne ostavljaju na javnoj površini“, kaže Jankov.

Kako su podzemni kontejneri bolje rešenje za odlaganje otpada, što zbog sprečavanja neprijatnih mirisa, što zbog toga što imaju tri puta veću zapreminu, u Javno-komunalnom preduzeću “Čistoća” najavljuju postavljanje novih u narednom periodu.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay