Početna Gradske teme Rambo Amadeus zatvara 9. Cinema City

Rambo Amadeus zatvara 9. Cinema City

Rambo-Cinema City

Muzičar Rambo Amadeus zatvoriće deveti internacionalni filmski festival “Cinema City”, koji se održava od 25. juna do 2. jula u Limanskom parku i Kineskoj četvrti u Novom Sadu, najavili su danas organizatori.

Na otvaranju “Cinema City”-ja nastupiće grupa “Jinx”, a publiku kao i do sada očekuju filmovi koje nema priliku da vidi na bioskopskom repertoaru.

Program je baziran na promociji prvih i drugih filmskih ostvarenja i mladih filmskih talenata.

Selekcija “Planet Rock”, koja svake godine izaziva veliko interesovanje publike zahvaljujući odličnom odabiru muzičkih filmova, na ovogodišnjem “Cinema City” festivalu, ponudiće višestruko nagrađivanje filmove i svedočanstva o stranim i domaćim muzičarima.

Na programu će biti film “Dženis Džoplin, mala tužna devojka” američke rediteljke Ejmi Berg koja prikazuje čuvenu muzičarku kao elokventnu, ambicioznu, razapetu između svoje buntovničke strane i očajničke potrebe za stabilnošću.

Publika će gledati i ostvarenje “Pako de Lusija: Putovanje” koje donosi intiman i uzbudljiv pogled na život legendarnog flamenko gitariste, a koji je režirao njegov sin Francisko Sančez Varele.

Organizatori preporučuju i film “Sonita” iranske rediteljke Rokhsareh Ghaem Maghami, nagrađen na “Sandens” festivalu, zatim ostvarenje “Druga linija” Nenada Miloševića, nagrađenog Gran prijem na ovogodišnje “Beldoks” festivalu i “Limunovo drvo” Branka Radakovića, dokumentarac o prvom bendu jednog od najznačajnijih autora rok muzike na ovim prostorima Milana Mladenovića.

Program će dopuniti i uzbudljiva priča “Stani na put” Nemanje Đerića o razvoju delova beogradske, zagrebačke i tuzlanske hip-hop scene, dokumentarac “Pola stoljeća diska” hrvatskog reditelja Zvonimira Rumboldta i nemački “B-film: Požuda i zvuk u Zapadnom Berlinu”, čiji su autori Jorg A. Hope, Klaus Maek i Heiko Lange.

Izvor: Tanjug
Foto: cinemacity.org