Početna Gradske teme Rani javni uvid za Novosađane: U planu sedmospratnica u Radničkoj

Rani javni uvid za Novosađane: U planu sedmospratnica u Radničkoj

0

Izmene urbanističkog plana kojima se predviđa izgradnja sedmospratnice na uglu Stražilovske i Radničke ulice na ranom javnom uvidu je do 4. avgusta.

Reč je o parceli na kojoj investitor “Modena gradnja NS” planira stambeno-poslovni objekat, što su odbornici Skupštine grada “aminovali” na sednici sredinom juna.

Da bi investitor ušao u gradnju, potrebno je da se izmeni Plan detaljne regulacije Malog Limana, što je postupak koji je u toku.

Izmenama plana dopušta se viša izgradnja i veća zauzetost parcele u odnosu na prvobitni plan za ovaj deo grada. U planu je najviše sedmospratnica, ali sa “povučenom” sedmom etažom i ravnim krovom (eventualno sa malim nagibom).

Pomenuta površina zanimljiva investitoru ima 860 kvadrata. U planu su stanovi prosečne veličine 55 kvadrata, sa garažom u prizemlju ili podrumu (uz poštovanje kote prizemlja).

Investitor mora da poštuje pravilo jedan stan – jedno parking mesto, ali i da gleda kako će kolski prilaz iz Radničke urediti tako da ne ugrozi postojeća stabla zaštićenog koprivića. Takođe, arhitektura zgrade predviđena je u stilu moderne.

Ovo je samo nastavak ulaganja investitora u Radničkoj, budući da već ima izgrađenu petospratnicu u Radničkoj 25.

Uvod u izmene plana moguće su svakog radnog dana od 9 do 14 časova u “Urbanizmu”, Bulevar cara Lazara 3 i u prostorijama Mesne zajednice “Sonja Marinković”, Kej žrtava racije 4. Građani i pravna lica mogu da dostave svoje sugestije i primedbe u pisanoj formi Gradskoj upravi za urbanizam u Školskoj 3, najkasnije do 4. avgusta.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay