Početna Gradske teme Raspisan konkurs za Biznis ideje mladih Novosađana

Raspisan konkurs za Biznis ideje mladih Novosađana

0

hd_bms

Centar za neformalno obrazovanje i celoživotno učenje, u okviru projekta “Biznis mladih Srbije – Na početku je važna podrška”, raspisao je konkurs za biznis ideje namenjen mladima iz Novog Sada. Prijave su otvorene do 12. novembra.

Pravo učešća imaju mladi do 35 godina sa prebivalištem u Novom Sadu. Prednost prilikom selekcije imaće osobe sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i mladi uzrasta do 30 godina, navodi se u pozivu.

Kandidati i kandidatkinje čije biznis ideje budu izabrane za učešće u projektu, dobiće priliku da učestvuju u programu učenja na daljinu na onlajn platformi “Biznis mladih Srbije”, kao i na petodnevnom treningu “Na početku je važna podrška”, koji je usmeren na razradu biznis ideja i podršku u razvoju biznis planova. Prijavni formular može se preuzeti na sajtu www.biznismladihsrbije.org. Rok za podnošenje biznis ideja je 12. novembar.

Komisija će primarno ocenjivati biznis ideje i motivaciju kandidata i kandidatkinja da se uključe u program i pokrenu sopstveni biznis, kao i veštine i iskustvo. Selekcija će biti obavljena do 16. novembra, a odabrani kandidati biće obavešteni elektronskim putem.

Učesnici i učesnice će prvo proći onlajn obuku na platformi programa Biznis mladih Srbije, kako bi preispitali i usavršili svoje biznis ideje. Onlajn obuka će se sprovoditi od 16. do 24. novembra. Nakon toga sledi petodnevni trening “Na početku je važna podrška” u Novom Sadu, od 25. do 29. novembra. Svi koji uspešno završe ovaj trening naučiće kako se osniva i vodi preduzeće i pretočiće svoje biznis ideje u biznis planove. Dodatne informacije mogu se dobiti na mejl bmsnovisad@yahoo.com.

Autor i foto: 021.rs