Početna Gradske teme Raspisan konkurs za obuku 300 vatrogasaca, od tog broja devet u Novom...

Raspisan konkurs za obuku 300 vatrogasaca, od tog broja devet u Novom Sadu

0

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za obuku 300 vatrogasaca za teritoriju cele Srbije od koji je devet previđeno za Novi Sad.

Konkurs je otvoren narednih 15 dana, nakon čega će biti urađena selekcija kandidata kroz lekarske preglede, psihološku selekciju, proveru bazično-motoričkog statusa i intervjua.

Prilikom sastavljanja rang liste za prijem na obuku prednost će imati kandidati koji imaju dozvolu “C” kategorije u odnosu na dozvolu “B” kategorije, a 10 odsto više bodova će dobiti kandidati koji poseduju uverenje o položenom ispitu za pripadnika dobrovoljne vatrogasne jedinice.

Za posao profesionalnog vatrogasca-spasioca mogu se prijaviti državljani Srbije, koji imaju bar godinu dana prijavljenog boravišta na teritoriji jedinice za koju se raspisuje konkurs, koji imaju od 19 do 30 godina, završenu srednju školu i ispunjavaju druge opšte uslove koji se traže za zaposlenje u državnoj službi, odnosno u MUP-u.

Od svih naselja u Srbiji za koje se traže novi vatrogasci, najviše ih je za Beograd i to oko tridesetak kada se saberu pojedinačne potrebe za jedinice po gradskim opštinama, a potom sledi Novi Sad sa devet mesta.

U opštinama koje se nalaze u okolini Novog Sada biće mesta za prijem u radni odnos jednog ili dva vatrogasca.

Kandidati koji prođu konkurs i posle uspešno prođu obuku imaće obavezu da najmanje pet godina rade u MUP-u kao vatrogasci.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay