Početna Gradske teme Raspisan konkurs za obuku 400 policajaca u Sremskoj Kamenici

Raspisan konkurs za obuku 400 policajaca u Sremskoj Kamenici

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis na obuku u centru u Sremskoj Kamenici 400 kandidata koji će, po njenom završetku, biti raspoređeni u Policijsku upravu za grad Beograd.

Pravo učešća na konkursu imaju punoletni državljani Srbije koji nemaju više od 24 godine, sa završenom četvorogodišnjom srednjom školom, sa prijavljenim prebivalištem na teritoriji Beograda.

Uslovi su i da ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji, posedovanje vozačke dozvole B kategorije, kao i da kandidat ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti, za zasnivanje radnog odnosa u statusu ovlašćenih službenih lica.

Rok za podnošenje prijava je mesec dana od danas, kada je konkurs objavljen u listu Politika, a kandidati ih mogu predati policijskoj stanici u mestu prebivališta.

Polaznik koji uspešno završi osnovnu policijsku obuku zasniva radni odnos u svojstvu pripravnika, uz dužnost da najmanje pet godina ostane na radu u Ministarstvu unutrašnjih poslova ili da, u suprotnom, naknadi stvarne troškove stručnog osposobljavanja.

Izvor: Fonet
Foto: Pixabay