Početna Gradske teme RASPISAN TENDER ZA REKONSTRUKCIJU SPENSA: U planu novi bazeni, klizalište, veće parkiralište...

RASPISAN TENDER ZA REKONSTRUKCIJU SPENSA: U planu novi bazeni, klizalište, veće parkiralište i još mnogo toga

0

Javno preduzeće “Sportski i poslovni centar Vojvodina” raspisao je tender za izradu projektno-tehničke i investicione dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju Spensa, do nivoa projekta za građevinsku dozvolu.

Planom se predviđa gradnja novih bazena i klizalište, kompletna zamena instalacija, preseljenje Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke, nove garaže i još mnogo toga.

Sportska namena Spensa ostaće njegova osnovna i najvažnija funkcija. Prema planu, postojeće dvorane će biti zadržane, s tim što treba da budu fleksibilnije za korišćenje. To se u Velikoj dvorani može postići upotrebom savremenih sistema pregrada, pa će biti moguće istovremeno održavanje većeg broja treninga i termina za rekreaciju građana, ali taj sistem ne sme ugrožavati redovno korišćenje cele dvorane. Ukupan kapacitet tribna Male dvorane ne bi trebao biti manji od 2.000 mesta, što se može povećati upotrebom dodatnih teleskopskih pokretnih ili fiksnih tribina.

Ledena dvorana bi trebalo da radi kao klizalište čitave godine, a da se uz nju (uz zapadnu fasadu Spensa) na spoljašnjem prostoru izgradi otvoreno klizalište, koje bi tokom letnjih meseci služilo za druge aktivnosti poput mini golfa, malog fudbala i koncerata na otvorenom.

Džudo dvorana, boks i stonoteniska dvorana čine celinu, u kojima je potrebno razdvojiti kretanje sportista i takmičara za svaku salu zasebno, kao i prijem gledalaca na drugi sprat, u kuglani osavremeniti svlačionice i druge prostorije, dok dvoranu za rvanje treba projektovati na drugom mestu, a na sadašnjem otvoriti teretanu i saunu.

Predviđen je kompleks bazena, čiji se značaj ogleda ne samo za potrebe građanstva i takmičenja, već i kao značajna destinacija za trenažne kampove za vodene sportove (plivanje, vaterpolo, skokovi u vodu, ronjenje, umetničko plivanje) na regionalnom nivou. Kompleks podrazumeva postojeći bazen, te bazen za decu (obuku neplivača) i bazen sa skakaonicama.

Komercijalni sadržaji koji nisu direktno povezani sa sportom i sa nadopunjujućim programima nalaziće se u zonama Trgovačke ulice, centralnom holu, prostorima uz centralni hol prema Severnom trgu i, eventualno, uz novu pešačku komunikaciju na pravcu Radnička ulica.

Tender traje do 22. novembra, a posao je vredan 100 miliona dinara.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Wikipedia