Početna Gradske teme Uvođenje novog sistema za snimanje saobraćajnih prekršaja u Novom Sadu u narednih...

Uvođenje novog sistema za snimanje saobraćajnih prekršaja u Novom Sadu u narednih devet meseci

0

Subotička firma “Selma” će, u saradnji s JKP “Informatika”, instalirati novi sistem detekcije saobraćajnih prekršaja u Novom Sadu putem kamera na više lokacija.

Ove firme posao su dobile na tenderu Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

Nove kamere će u svim smerovima snimati dešavanja na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, te na raskrsnici Partizanske, Temerinske i Puta Šajkaškog odreda.

Vremenom, nadležni planiraju da povežu u jedinstven sistem sve saobraćajne kamere u gradu, a kako bi se efikasnije kaznili prekršioci za prekoračenje brzine i prelazak na crveno svetlo.

Posao po sistemu “ključ u ruke” podrazumeva sve od izrade projekta, ishodovanja dozvola do montaže opreme i tehničkog prijema, a izabrane firme imaće 270 kalendarskih dana da obave traženo. Posao vredi 15,5 miliona dinara sa PDV-om.

Sistem je prvenstveno namenjen automatskom prepoznavanju registarskih tablica motornih vozila, detektovanju i dokumentovanju prolazaka svih vozila, te obradi i procesuiranju saobraćajnih prekršaja motornih vozila.

Grad Novi Sad će snimke koristiti kao osnovu za planiranje saobraćaja u budućnosti. Planirano je da sistem bude u mogućnosti da snimi apsolutno svako vozilo, bez mogućnosti zaklanjanja u saobraćajnim trakama.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay