Početna Gradske teme Redovi za glasanje na referendumu o Danu Republike Srpske i u Novom...

Redovi za glasanje na referendumu o Danu Republike Srpske i u Novom Sadu

57e7cfec7179f-Referendum glasanje2

Za današnje izjašnjavanje na referendumu o Danu Republike Srpske, u Novom Sadu vlada veliko interesovanje građana Srpske “u dijaspori”.

– Koliko je interesovanje najbolje svedoči red ljudi ispred prostorija Saveza krajiških udruženja, dug do 50 metara – rekla je članica Komisije za sprovođenje referenduma u Novom Sadu, Ranka Srdić Milić.

Na referendumsko pitanje “Da li podržavate da se 9. januar obeležava i slavi kao Dan Republike Srpske?” građani Srpske mogu se izjasniti na glasačkom mestu broj dva u Zmaj Ognjena Vuka, gde se nalaze prostorije Saveza krajiških udruženja “Krajišnik”.

– Do 11.00 časova glasalo je oko 400 ljudi, što smatram izuzetno dobrim odzivom. U vazduhu se oseća pozitivan naboj – dodala je Milićeva.

Ona je izrazila bojazan da će prema iskazanom interesovanju građana nedostajati glasačkih listića.

– Mi smo trebovali oko 2.500 glasačkih listića, a sudeći po velikom interesovanju ljudi, bojim se da bi i pre 19 časova, kada se zatvara glasačko mesto, moglo da ih nestane – rekla je Milićeva.

Ona je dodala da dolazi i veliki broj Srba iz Federacije BiH koji, takođe žele da se izjasne o referendumskom pitanju, ali su razočarani kada im objasne da ne mogu da glasaju na današnjem referendumu.

Izvor: 021