Početna Gradske teme Rekonstrukcija kanalizacije u Sremskim Karlovcima

Rekonstrukcija kanalizacije u Sremskim Karlovcima

ThinkstockPhotos-Sremski Karlovci

Rekonstrukcija kanalizacione mreže u centru Sremskih Karlovaca mogla bi uskoro da počne jer je postupak javne nabavke okončan i preduzeće “Graditelj NS” izabrano za izvođača radova.

Kako saznajemo od pomoćnice predsednika opštine Brigite Dimitrijević, u prvoj fazi, za koju je 60 odsto potrebnog novca opština dobila od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, biće rekonstruisana mreža na Trgu Branka Radičevića i izvedeni manji radovi na samoj crpnoj stanici u Kišovoj bari.

Projekat na osnovu kojeg će biti obavljena sanacija kanalizacije predviđa obnovu mreže od centralnog gradskog trga do Kišove bare, ali će se ona izvoditi deo po deo.

U sremskokarlovačkoj opštini očekuju skoro potpisivanje ugovora s izvođačem radova pa nisu mogli da preciziraju kada bi posao mogao da počne.

Po mom mišljenju, radovi padaju u dobro vreme, kada je u Karlovcima manje posetilaca, i nadam se da će do početka proleća biti završeni – kaže predsednik opštine Milenko Filipović.

To što će se raditi u centru usloviće uklanjanje bašti za koje smo nedavno doneli odluku o plaćanju zauzeća javne površine tokom zime, što do sada nije bio slučaj. Karlovci su zbog svoje konfiguracije specifični, i ta specifičnost proizvodi određene probleme i rešenja kojima se oni mogu prevazići. Centar Karlovaca je najniži deo i tu se skuplja sva atmosferska voda, a zbog cevi koje nisu dovoljno profilisane, često iz šahtova izbijaju gejziri jer je pritisak vode toliki da podiže poklopce pa se sadržaj kišne kanalizacije izliva po samom centru. Pripremili smo projekat i za sada je predviđeno da se rekonstruiše kanalizacija u najužem centru, a potom će se ona širiti ka Kišovoj bari.

Vrednost radova bez PDV-a je 6.213.965 dinara. Opština je u obavezi da snosi 40 odsto tih troškova.

Izvor: Dnevnik
Foto: Guliver / ThinkstockPhotos