Početna Gradske teme Rekonstrukcija raskrsnice na izlazu iz Novog Sada prema Zrenjaninu

Rekonstrukcija raskrsnice na izlazu iz Novog Sada prema Zrenjaninu

Od ponedeljka, 24. avgusta počinje rekonstrukcija raskrsnice sa regulisanjem saobraćaja putem semafora u kružnu raskrsnicu kod benzinske pumpe Avia (skretanje za Šangaj), u kružni tok.

U prvoj fazi radova saobraćaj iz pravca Zrenjanina se prebacuje u suprotnu kolovoznu traku sa po jednom saobraćajniom trakom, neposredno pre semafora, a radovi će se odvijati u desnoj kolovoznoj traci, gledano iz pravca Zrenjanina.

Nakon pet stotina metara saobraćaj se vraća u normalan tok. Skretanje za Šangaj,u ovoj fazi radova, će se obavljati nesmetano iz pravca Novog Sada, dok će se saobraćaj iz pravca Šangaja usmeravati ka Zrenjaninskoj petlji i u zoni auto-puta će vršiti usmeravanje i okretanje za Novi Sad.

Za Šangaj neće biti omogućeno skretanje iz pravca Zrenjanina, nego će se saobraćaj usmeravati ka Novom Sadu, a nakon izlaska iz zone radova moguće je okretanje ispod mosta i vraćanje nazad i time omogućavanje skretanja za Šangaj.

Radovi na ovoj rakrsnici će trajati do 31. decembra i biće podeljeni u više faza. Prilikom prelaska radova na suprotnu stranu blagovremeno ćemo obavestiti sredstva informisanja.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay