Početna Gradske teme Rekonstrukcija raskrsnice na izlazu iz Novog Sada prema Zrenjaninu

Rekonstrukcija raskrsnice na izlazu iz Novog Sada prema Zrenjaninu

0

Od ponedeljka, 24. avgusta počinje rekonstrukcija raskrsnice sa regulisanjem saobraćaja putem semafora u kružnu raskrsnicu kod benzinske pumpe Avia (skretanje za Šangaj), u kružni tok.

U prvoj fazi radova saobraćaj iz pravca Zrenjanina se prebacuje u suprotnu kolovoznu traku sa po jednom saobraćajniom trakom, neposredno pre semafora, a radovi će se odvijati u desnoj kolovoznoj traci, gledano iz pravca Zrenjanina.

Nakon pet stotina metara saobraćaj se vraća u normalan tok. Skretanje za Šangaj,u ovoj fazi radova, će se obavljati nesmetano iz pravca Novog Sada, dok će se saobraćaj iz pravca Šangaja usmeravati ka Zrenjaninskoj petlji i u zoni auto-puta će vršiti usmeravanje i okretanje za Novi Sad.

Za Šangaj neće biti omogućeno skretanje iz pravca Zrenjanina, nego će se saobraćaj usmeravati ka Novom Sadu, a nakon izlaska iz zone radova moguće je okretanje ispod mosta i vraćanje nazad i time omogućavanje skretanja za Šangaj.

Radovi na ovoj rakrsnici će trajati do 31. decembra i biće podeljeni u više faza. Prilikom prelaska radova na suprotnu stranu blagovremeno ćemo obavestiti sredstva informisanja.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay