Početna Sport Vojvođanska liga Jug: Jedinstvo upisalo prvu pobedu

Vojvođanska liga Jug: Jedinstvo upisalo prvu pobedu

0

Drugo kolo Vojvođanske lige Jug odigrano je za vikend.

Crvena zvezda sa Najlona upisala je ubedljivu pobedu protiv Budućnosti rezultatom 4:1. Ovo je prva pobeda tima sa Najlona, koji je na startu sezone remizirao.

A prvi trijumf u Vojvođanskoj ligi Jug beleži i Jedinstvo iz Rumenke. Oni su na svom terenu savladali Jadran iz Golubinaca rezultatom 3:0.

Jedinstvo je od samog starta krenulo napadački i već u 3. minutu meča dolazi do vođstva preko Tepića. Imali su gosti priliku za izjadnačenje na startu drugog dela igre, kada je dosuđen jedanaesterac za Jadran. Međutim, siguran na gol liniji bio je Dragišić, koji je sačuvao svoju mrežu.

U finišu meča Jedinstvo je uspelo da kruniše pobedu sa još dva pogotka. Ilijin je u 86. minutu povećao na 2:0, da bi konačan rezultat postavio Gadžić u poslednjem minutu meča.

Prva pobeda u četvrtom rangu domaćeg fudbala sigurno će biti vetar u leđa igračima Jedinstva za finale Kupa Vojvodine, koje ih očekuje u sredu.

Novi Sad nije dobro startovao svoj nastup u višem rangu. U Erdeviku su upisali drugi uzastopni poraz, nakon što ih je u prvom kolu porazio Indeks.

Poražen je Novi Sad sa 2:1, a “Kanarinci” su tek pri kraju meča, preko Simića, uspeli da ublaže poraz i gubitak bodova. Nakon dva kola, žuto-plavi se nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli.

Nasuprot tome, Indeks je upisao još jednu pobedu. Na drugo mesto na tabeli odveo ih je trijumf protiv Radničkog, rezultatom 2:0.

U ostalim utakmicama igrali su: Mladost – Cement 3:0, Podrinje – Jugović 2:0, Sremac Vojka – Sloboda 0:1, Borac – Hajduk 0:2, Podunavac – Sloga 1:0.

Izvor: 021
Foto: Pixabay