Početna Gradske teme Rekreativna vožnja biciklom na Stražilovu

Rekreativna vožnja biciklom na Stražilovu

0

Besplatne rekreativne vožnje biciklima na Stražilovu za mlade od 15 do 30 godina biće realizovane svake nedelje u 11 časova od danas, 23. avgusta do 15. novembra.

Za sve su obezbeđene mere zaštite od koronavirusa, a iz istog razloga voziće se u grupama od pet do sedam učesnika.

Prijava za učešće je obavezna, a to je moguće učiniti pozivom na broj 063/52-86-85.

Staze za vožnju dugačke su od tri do sedam kilometara i prilagođene rekreativcima svih uzrasta. Za one koji bi želeli da učestvuju, a nemaju odgovarajuću opremu, obezbeđno je iznajmljivanje bicikla, za šta je potrebna prijava najkasnije dva dana pre vožnje. Vožnje se organizuju uz pratnju profesionalnih biciklista – osvajača državnih prvenstava u planinskom biciklizmu i omladinskih radnika.

Ideja organizacije vožnji je ponuda sadržaja za mlade i mogućnost kvalitetno provedenog slobodnog vremena, fizičkog angažovanja mladih u odnosu na onlajn rad i okruženje, kao i jačanje imuniteta.

Rekreativne vožnje biciklima za mlade, u organizaciji Centra za omladinski rad i Biciklističkog kluba “Stražilovo”, sprovode se u okviru projekta “Zdravlje mladih ispred profita” koji finansira Ministarstvo omladine i sporta na osnovu Javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade i programa “Mladi su zakon”.

Izvor: Dnevnik/Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay