Početna Gradske teme Ritam Evrope danas na Trgu slobode

Ritam Evrope danas na Trgu slobode

Tradicionalna muzička manifestacija “Ritam Evrope“, koju već 12 godina zaredom organizuje Studentski kulturni centar, održava se i ove godine u sredu 9. maja na Trgu slobode povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, ali i Dana Evrope koji se obeležava istog dana.

Imena izvođača su poznata, a nastupiće njujorški sastav “The Toasters”, riječki “Let 3”, te domaći bendovi “Disciplina kičme” i “Tri kapljice”.

Muzički program počeće u 19:30h kada nastupa novosadski sastav “Tri kapljice”, nakon kojih će u 20:20h na binu izaći “The Toasters”. U 21:40h je “Let 3”, a od 23h “Disciplina kičme”.

Nakon koncerta, u klubu “Quarter” u Kineskoj četvrti će Exit organizovati žurku na kojoj će nastupiti dj-evi sa ovogodišnjeg festivala, a povod je nedavno osvajanje druge po redu titule Najboljeg evropskog festivala.

Program počinje u 22h kad će nastupiti Dušan Nikolić “b2b Runy”, a nakon njihovog seta u 23:30h publiku očekuje sarajevski “After Affair”. U jedan posle ponoći nastupa Francuz Zadigo, a predviđeno je da žurka traje do pet ujutro.

Pored muzičkih dešavanja i svirki, u Novom Sadu se za Dan Evrope tradicionalno održava i niz kulturnih dešavanja, poput izložbi, tribina ili govornih programa. Ove godine će Fondacija “Novi Sad 2021” u Studiju M organizovati konferenciju “Neutralno”, koja će predstavljati prostor za dijalog u kojem će biti predstavljene različite prakse u Evropi i regionu o održivosti kulturnih prostora. Više o konferenciji možete pročitati OVDE.

Ulaz na sve programe u okviru obeležavanja Dana pobede je slobodan, dok je za učešće na konferenciji “Neutralno” potrebno da se zainteresovani prijave putem aplikacionog formulara na sajtu novisad2021.rs

Izvor: 021.rs
Foto: SKC Novi Sad