Početna Gradske teme Robotičari FTN-a osvojili medalje u Parizu

Robotičari FTN-a osvojili medalje u Parizu

robotika (1)

Studenti Fakulteta tehničkih nauka osvojili su drugo i treće mesto na Evropskom takmičenju mladih robotičara u Parizu “Eurobot 2016”. To je najveći uspeh studenata ovog novosadskog fakulteta otkako učestvuju na EUROBOT-u.

Ekipa MBS je drugoplasirana, a studenti okupljeni u tim M41+ osvojili su treće mesto. Na takmičenju je učestvovalo 18 zemalja, a ukupno 33 tima je prošlo homologaciju i obezbedilo učešće na takmičenju.

Treći tim studenata sa Fakulteta tehničkih nauka – Memristor zauzeo je deveto mesto.

Studenti Fakulteta tehničkih nauka već 15 godina u nizu predstavljaju Srbiju na takmičenju Eurobot, a do sada najveći uspeh je bilo osvajanje trećeg mesta 2009. godine, te 2012. trećeg i četvrtog. Učenici koji su predstavljali Srbiju na Eurobot takmičenju su sa Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment i Departmana za energetiku, elektroniku i telekomunikacije.

Podsetimo, takmičenju je prethodila potraga za 4.000 evra koje su nedostajale studentima za put u Francusku. Ona su nedavno obezbeđena, a nedostajući novac dali su Fakultet tehničkih nauka 2.000 evra, Rektorat 750 evra, dok je ostatak sredstava obezbedilo nekoliko kompanija i fondacija. Uprkos materijalnim problemima, studenti FTN-a su se redovno pripremili da se takmiče sa evropskim kolegama čiji budžeti za robote nisu ispod 10.000 evra.

Autor: 021.rs