Početna Gradske teme #IAFC2016 – Marija Kalentić: Dunav Soja oznaka garantuje da je proizvod bez...

#IAFC2016 – Marija Kalentić: Dunav Soja oznaka garantuje da je proizvod bez GMO

marija kalentic_1465803846_670x0

U sklopu Poljoprivrednog sajma koji je održan na Novosadskom sajmu u periodu od 14. do 20. maja 2016. godine, Color Press Grupa u saradnji sa časopisom “Diplomacy&Commerce” po prvi put je organizovala “International Agriculture & Food Conference”.

Konferenciju je u ime Ambasade Republike Italije otvorio prvi sekretar Ambasade, gospodin Marko Leone. U ime Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine publiku je pozdravio državni sekretar gospodin Zoran Rajić, a potom i gospodin Freek Janmat, šef ekonomskog odeljenja Delegacije Evropske unije u Srbiji, kao i gospodin Jean Pierre Gastaud, ekonomski savetnik Francuske ambasade u Beogradu.

Tokom tri panela i četiri studije slučaja, najveći stručnjaci iz oblasti prehrambene industrije, poljoprivrede i agrara, razgovarali su o aktuelnim temama koje se tiču poljoprivrede, poljoprivredne mehanizacije, zadrugarstva, zatim o srpskoj agrarnoj sceni, iskustvima razvijenih evropskih poljoprivreda i GMO hrani.

Tokom konferencije razgovarali smo i sa Marijom Kalentić generalnim menadžerom Dunav Soja regionalnih centara.

“Puno se pričalo o Dunav Soji poslednjih dana, poslednjih meseci, od kako je Dunav Soja više aktivna ovde, centar smo osnovali pre dve godine, u maju 2014. godine. I šta je ustvari Dunav Soja, imamo već puno pitanja s obzirom da imamo već prve Dunav Soja proizvode na tržištu…”

Kompletan razgovor sa Marijom poslušajte u videu:

Foto: Printscreen