Početna Gradske teme RTV predstavila novi program i organizovala obilazak radova na Mišeluku

RTV predstavila novi program i organizovala obilazak radova na Mišeluku

U prostorijama Radio Novog Sada, održana je konferencija za novinare, na kojoj su predstavljene neke od najprepoznatljivijih informativnih emisija pokrajinskog javnog servisa na srpskom i na jezicima nacionalnih manjina, kao i nove TV i radio emisije.

Novinari su, pre toga, bili na Mišeluku gde su imali prilike da se uvere u to kako odmiču radovi na uklanjanju ostataka stare zgrade Radio-televizije Vojvodine.

Mehanizacija, koja je proteklih meseci uklanjala ostatke stare zgrade RTV, jednog od najupečatljivijih svedoka NATO bombardovanja u Novom Sadu, do kraja meseca trebalo bi da utihne i ako sve bude teklo po planu, biće postavljen kamen temeljac za novu zgradu RTV.

– S obzirom na to da se cela zgrada, čija investicija iznosi 2,6 milijardi dinara, finansira od strane budžetskih sredstava, podelili smo je u neke okvirne tri etape. Za sada su nam odobrena sredstva u iznosu od 800 miliona dinara, za tu prvu etapu, žargonski rečeno, da stavimo zgradu Radio-televizije Vojvodine pod krov – kaže Marijana Divljak, Direktorka Direkcije za upravljanje nepokretnostima RTV.

– Dok ne dobijemo novu zgradu, i u postojećim uslovima odgovorićemo na potrebe svojih gledalaca i slušalaca – rekla je, pored ostalog, direktorka programa RTV Sonja Kokotović, predstavljajući informativne programe pokrajinskog javnog servisa.

Autorka debatne emisije “Sučeljavanje”, koja traži odgovore na ekonomska, politička i sva druga pitanja važna za život građana, Aleksandra Popović, pored ostalog najavila je novi vizuelni identitet emisije.

– Hvala našem kreativnom timu, celo leto smo se trudili, ali stari sadržaj, koncept isti, četiri gosta. Sve teme kako volimo da kažemo od kojih zavisi normalnost naših života, i sredom od 21 čas, uvek uživo – rekla je Aleksandra Popović, autorka i voditeljka emisije “Sučeljavanje”.

Uživo se emituje i emisija “Pravi ugao”, već treću sezonu na Prvom programu RTV, a autorka, novinarka Ljubica Gojgić, rekla je da u njenoj emisiji do sada nisu gostovali samo oni koji to nisu želeli i dodala da je takvih slučajeva bilo malo.

– Treća sreća, tražimo pravi ugao, ono što je još važnije nudimo prostor za taj razgovor, koji nam je svima potreban, osećamo da nedostaje sučeljavanja stavova, iznošenje različitih stavova na civilizovan način, pristojan način, sukobljavanje stavova, to je prostor koji nudi “Pravi ugao” -kaže Ljubica Gojgić, autorka i voditeljka emisije “Pravi ugao”.

Na predstavljanju nove programske šeme RTV govorili su i novinari i prezenteri manjinskih redakcija, a promovisani su i novi sadržaji Prvog, Drugog i Trećeg programa Radija.

Izvor: RTV
Foto: NsHronika