Početna Gradske teme Rukovodilac odeljenja u preduzeću DES uvrtao ruku hendikepiranoj radnici

Rukovodilac odeljenja u preduzeću DES uvrtao ruku hendikepiranoj radnici

0

DES_700

Rukovodilac odeljenja u preduzeću DES Zoran Đukić nasrnuo je na radnicu Aleksandru Barašin nanevši joj povrede leve nadlaktice usled povlačenja i uvrtanja ruke, piše Blic.

Aleksandri koja je višestruko ometena u razvoju te povrede konstatovane su u Urgentnom centru u prisustvu policije koja je po pozivu zaposlenih izašla na teren i podnela prekršajnu prijavu protiv Đukića zbog nasilničkog ponašanja.

Incident se dogodio 23. juna, a Aleksandrin otac Borislav kaže da joj ovih dana ističe bolovanje i da se plaši odmazde ako se vrati na posao.

“Aleksandra je stajala sa kolegom i nije čula da je Đukić zove zato što je gluva. On ju je povukao za ruku i rekao da ide da radi, vičući i optužujući je da je neradnik”, objašnjava on. To je svojom izjavom potvrdio njen kolega sa kojim je pričala, ali je svoj iskaz odmah sledećeg dana promenio.

Aleksandrin otac tvrdi da je ovo samo eskalacija Đukićeve psihičke torture i da je sve počelo prošle godine kada je on osnovao sindikat u koji Aleksandra nije želela da se učlani. Zabrinuti otac tada se obratio direktoru DES–a Aleksandru Bursiću i situacija se na kratko smirila.

“Činjenica je da protiv Đukića postoji nekoliko pismenih i nekoliko usmenih prijava. Većina je do sada rešavana razgovorom. U Aleksandrinom slučaju, čekam da se ona vrati na posao i da svoju izjavu. Moram da vidim i zapisnik policije i tek nakon toga mogu da postupim u skladu sa ovlašćenjima koja mi zakonom pripadaju”, navodi za “Blic” direktor Bursić.

Đukić: Kod mene je red, rad i disciplina

Bursić kaže da se uvek mora uzeti u obzir i činjenica da je DES preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju, osposobljavanje za rad i zapošljavanje invalidnih lica i invalida oštećenog sluha i da se svakom slučaju mora posvetiti posebna pažnja.

I sam Đukić je potvrdio da postoje prijave protiv njega ali, kako kaže, samo zato što je strog i traži da se radi.

“Aleksandra je sklona ekscesima. Emotivno reaguje i često ne radi, samo gleda svoj telefon. Ja sam joj gledao kroz prste i više nego drugima i to da sam je napao je čista laž. Kod mene jednostavno mora da vlada red, rad i disciplina. Da nije tako, ne bih postigao odlične rezultate u svom sektoru i to može svako da potvrdi”, rekao je Đukić.

Opšrinije možete pročitati na sajtu Blica.

Autor: Blic
Foto: 021