Početna Gradske teme Šalteri MUP-a za izdavanje dokumenata ponovo rade

Šalteri MUP-a za izdavanje dokumenata ponovo rade

Šalteri MUP-a na kojima građani mogu podneti zahteve za izdavanje ličnih dokumenata danas počinju sa radom.

Građani će na šalterima policijskih stanica moći da prijave prebivališta i boravišta, podnesu zahtev za izdavanje ličnih karata, pasoša, vozačkih dozvola, registracije vozila, oružja i državljanstva, kao i da podignu ta dokumenta.

Iz MUP-a preporučuju građanima da zahteve za prvu registraciju i promenu vlasništva vozila, promenu podataka upisanih na saobraćajnoj dozvoli i druge zahteve vezane za registraciju vozila policijskim upravama šalju preporučenom poštom.

Spisak dokumentacije potrebne za ove poslove mogu naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova, a uz dokumentaciju potrebno je dostaviti i kontakt telefon podnosioca zahteva, preko koga će biti obavešten o terminu za uručenje dokumenata.

U vezi sa registracionim nalepnicama za vozila, u MUP-u ističu da će se one, do 1. jula, izdavati isključivo na tehničkom pregledu vozila.

Građani, kao i ranije, termin za podnošenje zahteva za ličnu kartu i pasoš mogu zakazati preko portala eUprava, a lična dokumenta kojima je istekao rok važenja za vreme vanrednog stanja, važiće do izdavanja novih, za zahteve koji budu podneti u roku od 30 dana od prestanka vanrednog stanja.

Prijavu prebivališta za novorođeno dete roditelji, sa skeniranom dokumentacijom i drugim potrebnim podacima, mogu podneti elektronskim putem na imejl drzavljanstvalk.odsekuup@mup.gov.rs.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da je prilikom dolaska u policijske stanice potrebno poštovati propisane mere zaštite.

Izvor: 021
Foto: Pixabay