Početna Gradske teme Sanacija kolovoza i postavljanje usporivača brzine

Sanacija kolovoza i postavljanje usporivača brzine

0

Sunčani i topli novembar odgovara radnim ekipama JKP „Put” pa su, u skladu s visokim temperaturama za ovo doba godine i vedrim danima, u toku brojni radovi na više različitih lokacija.

Tako su u toku sanacije kolovoza u ulicama Pavla Brkića, Koči Ivana i Gornjime livadama (na Klisi) u Novom Sadu, kao i na putu za „Plantu” u Futogu. U toku su i pripreme za presvlačenje asfaltom Ulice Bogdana Gavrilova, u dužini od oko 300 metara, kao i dela Skojevske ulice u Sremskoj Kamenici.

Usporivače brzine radnici JKP „Put” nedavno su postavili u Zmaj Jovinoj ulici i na Samarskom putu u Ledincima, dok su u Sremskoj Kamenici radovi tog tipa nedavno završeni u Ulici Svetozara Markovića. U istom mestu juče su tri usporivača brzine postavljena u Slavujevoj ulici, a danas će dva usporivača svoje mesto naći u Ulici Sonje Marinković.

– Ukupno će biti postavljeno oko 20 usporivača, i to u Novom Sadu, Sremskoj Kamenici, Ledincima, Kovilju i Stepanovićevu – kaže Biljana Ćubić, zadužena u tom preduzeću za odnose s javnošću. – Kada je Begeč u pitanju, u planu je popravka atarskih puteva. U Stepanovićevu smo nastavili radove na drugoj etapi u Ulici solunskih dobrovoljaca, gde će biti urađeno dodatnih 400 metara. Radi se na pripremi podloge obostranog proširenja, a već danas počinjemo postavljanje nosećeg asfaltnog sloja.

Svemu tome treba dodati i podatak da je u centru grada završeno presvlačenje pristupnog puta od Trifkovićevog trga ka Srpskom narodnom pozorištu, dok je u toku ili je već završeno, raskopavanje javnih površina u Janka Veselinovića, Molijerovoj i u Ulici Joakima Vujića na Novoj Detelinari.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay