Početna Gradske teme Sanacija zatvorenog bazena na Spensu nije dobro urađena, pojavili se određeni problemi

Sanacija zatvorenog bazena na Spensu nije dobro urađena, pojavili se određeni problemi

0

Zatvoreni bazen na Spensu, koji je prvi put rekonstruisan prošle godine, ima određene nedostatke. To je gostujući u emisiji „Grad i mi“ Radio-televizije Vojvodine potvrdio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je gostujući na RTV-u govorio o problemima sa zatvorenim bazenom na Spensu, nakon sanacije.

– Ideja je bila, posle 30 godina od kako je bazen napravljen, da ga rekonstruišemo i damo mu novo ruho. Grad i republika su dali novac, Grad je dao 70 miliona, a republika 30 miliona dinara. Prošle godine sam 18. novembra obišao radove i najavljeno je da su radovi završeni i da kreće ispitivanje i punjenje bazena – rekao je Vučević i naglasio da bazen curi od 1999. godine i da je bilo problema i sa elektro opremom i sa pločicama.

– Kada je krenulo testiranje sa 2.500 kubnih metara vode pokazalo se da ima nedostataka, oko prelivnog sistema, onda se posle par dana pojavila i pukotina po sredini u širini od 25 metara. Spens je angažovao stručnjake sa FTN-a i njihova ekipa sa Departmana za građevinarstvo je preuzela kontrolu i trebaće im 20 dana da ispitaju stanje. Trebaće nekoliko punjenja i pražnjenja bazena, a za punjenje treba četiri dana – pojasnio je gradonačelnik i napomenuo da će u sledećoj prilici moći da da preciznije podatke o rezultatima ispitivanja.

– Mi ćemo to da popravimo kvalitetno i da utvrdimo čija je odgovornost za to, od izvođača, nadzora, pa i ljudi u mom timu. Najvažnije je da se kvalitetno otklone nedostaci i da se bazen vrati u upotrebu. Moja ideja je da rekonstruišemo Spens i ove godine smo predvideli 120 miliona dinara za projektovanje rekonstrukcije Spensa – rekao je Vučević.

Od jeseni zatvaranje balonom bazena na Sajmištu

Prema rečima gradonačelnika Miloša Vučevića dogovoreno je da Spens dobije pare za projekat zatvaranja balonom bazena na Sajmištu za sledeću zimu, sve sa grejanjem vode i prostorija. On se tokom jučerašnjeg dana sastao sa proslavljenim plivačem Čabom Silađijem, koji je otišao privremeno u Beograd da trenira.

Sanacija zatvorenog bazena na Spensu nije dobro urađena, pojavili se određeni problemi

– Shvatam da naši sportisti ne mogu da čekaju da Spens bude spreman, jer im samo taj bazen odgovara zbog isplivavanja i zato sam sa našim Čabom Silađijem dogovorio da se uloži novac u zatvaranje balonom bazena na Sajmištu, kako bi bio upotrebljiv od sledeće jeseni. Naravno, biće neophodno obezbediti grejanje vode i prostorija, a u to ćemo uložiti oko 40 miliona dinara. Kao gradonačelnik, smatram da je bilo neophodno načiniti napor i naći rešenje i verujem da će naši olimpijci i građani biti zadovoljni učinjenim – napisao je juče na svom Facebooku Vučević.

Podsetimo, Silađi je zbog veoma loših uslova za treniranje, morao da napusti Novi Sad i preseli se u Beograd, gde se spremao za takmičenje u kojem je izborio olimpijsku normu.

Izvor: RTV, novisad.com
Foto: Grad Novi Sad