Početna Sport Čaba Silađi: Otišao sam iz Novog Sada jer nisam imao gde da...

Čaba Silađi: Otišao sam iz Novog Sada jer nisam imao gde da treniram

0

Plivač Čaba Silađi, koji će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju, izjavio je za RTS da se uprkos veoma teškim uslovima, sprema za povratak na međunarodnu scenu. Silađi je zbog veoma loših uslova za treniranje, morao da napusti Novi Sad i preseli se u Beograd, gde se spremao za takmičenje u kojem je izborio olimpijsku normu.

– Velika stvar je nedostatak bazena u Novom Sadu, gde sam proveo četiri godine pripremajući se za sva takmičenja. Taj Olimpijski bazen nije otvoren, iako je renoviranje počelo u julu, a ako gledamo da je najveći procenat reprezentativaca iz Vojvodine, onda je to apsurd. Ja više ne znam kome da se obratim sem medijima. Ja molim sve koji imaju neki uticaj na to, ja sam otišao iz tog grada iz poznatih razloga, a ima još nekoliko stotina plivača iz Novog Sada i okoline. Plivači se snalaze u bazenima od 25 metara i apelujem da se taj problem reši – izjavio je Silađi za RTS.

Pauza izazvana koronavirusom u velikoj meri uticala je i na formu plivača širom sveta.

– Osećam se dobro, ali to je samo zahvaljujući svim ovim merama, pomoću štapa i kanapa kako smo radili drugi deo godine. Da sam ostao u Novom Sadu, pre mesec dana ne bih otplivao olimpijsku normu u Mađarskoj. Forma je skoro na nekom nivou od pre godinu i po dana, kada sam postizao najbolje rezultate. Ali je ova pauza napravila ogromne probleme svima na svetu. Mi smo trenirali da bi došli do neke nulte forme, a tek sada od nove godine gradimo formu koja treba da se pokaže na Olimpijskim igrama – dodaje srpski plivač.

Silađija pre OI, očekuje Evropsko prvenstvo, što će mu biti prvo veliko takmičenje posle dve godine.

– To će biti prvo veliko takmičenje za mene posle veće pauze. Planirao sam da se posle Olimpijade penzionišem i zbog toga sam svesno preskočio Svetsko prvenstvo, tako da kad pogledam unazad, poslednje veliko ozbiljno takmičenje mi je bilo 2018. Evropsko prvenstvo i ja se posle dve godine vraćam na međunarodnu scenu. Fokus je pre svega na to EP, a potom i na OI – izjavio je Čaba.

Izvor: RTS
Foto: Printscreen