Početna Gradske teme Sanira se kolovoz na Sajlovu

Sanira se kolovoz na Sajlovu

Planira se povećanje budžeta za infrastrukturu, umesto da se novac zadržava za projekte koji pompezno zvuče, poručio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, povodom radova koji se ovih dana odvijaju na sanaciji kolovoza na Sajlovu.

U pitanju su radovi koje izvodi JKP “Put” u Ulici Gornje Sajlovo, u dužini od oko kilometra. Kolovoz je u ovoj ulici, koja je i trasa autobuske linije, bio u lošem stanju.

– JKP “Put” je do sada u 2017. godini potrošilo 842 miliona dinara za putnu infrastrukturu na teritoriji Novog Sada od predviđenih milijardu i sto miliona, tako da očekujemo da ćemo imati gotovo stoprocentnu realizaciju radova na putnoj infrastrukturi u gradu. Želјa nam je da sledeće godine imamo veći budžet za tu namenu, jer nas čeka još mnogo posla, kako na Sajlovu, tako i u drugim delovima grada. Nakon uređenja Ulice Donje Sajlovo i sa uređenjem ove ulice, dobićemo dve potpuno sređene magistralne ulice, a čekaju nas još i bočni kolovozi – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Vrednost ovih radova je oko 20 miliona dinara, a završetak se očekuje do kraja nedelјe. Na Sajlovu su izvođeni radovi i tokom leta, vredni oko 40 miliona dinara, ne računajući ove koji su trenutno u toku. U pitanju su bili radovi na presvlačenju kompletne ulice Donje Sajlovo i dela ulice Kralјa Petra I, odnosno deonica od Rumenačkog puta do ulaska u Veternik, ukupne dužine od oko 2,5 kilometara.

Obavlјeni su i radovi na revitalizaciji kolovoza u Ulici Jove Vučerića, u dužini od oko 420 metara, kao i u ulici Nova 10 i u Dragomira Bojanića Gidre.

Izvor: 021
Foto: novisad.rs