Početna Gradske teme Savet budžeta Grada usvojio polugodišnji izveštaj

Savet budžeta Grada usvojio polugodišnji izveštaj

0

Savet budžeta Grada Novog Sada usvojio je polugodišnji izveštaj budžeta grada u periodu od 1. januara do 30 juna 2021. godine. Kako je istaknuto iz Skupštine grada, sredstva na računu potvrđuju likvidnost grada.

– Ono što je bitno napomenuti jeste da ostvarenje tekućih prihoda jeste povećano. Nominalno za 4,495 milijardi dinara, čime se vidi da tekući prihodi rastu na osnovu plata. Takođe, smanjuje se nezaposlenost, jer je veći broj zaposlenih u Novom Sadu, a i poreski obveznici redovno izvršavaju svoje obaveze – istakla je Jelena Kešelj, predsednica Saveta za budžet i finansije Grada Novog Sada.

Prema prihvaćenom Izveštaju, prihodi i primanja budžeta Grada Novog Sada iz svih izvora sredstava iz budžeta, sa prenetim neutrošenim sredstvima iz ranijih godina, ostvareni su u iznosu od 18.705.464.460,04 dinara, koji je za 11,3 odsto veći od planiranih sredstava budžeta po planovima za izvršenje budžeta za dati period i čini 56 odsto planiranih sredstava na godišnjem nivou, dodala je Kešelj.

Što se tiče tekućih rashoda, ističe da su nešto niži, što je normalno u ovom periodu, s obzirom da još uvek u obračunski period nisu ušle plate komunalne delatnosti i ostale obaveze iz te oblasti.

Podsećanja radi, budžet za 2021. godinu iznosi 33.584 milijardi dinara od čega u prvih 6 meseci njegova realizacija iznosti 18.705 milijardi dinara, što je 56% od ukupnog godišnjeg budžeta.

Izvor: Nsuzivo.rs
Foto: Pixabay