Početna Gradske teme Seča sedam starih topola u Limanskom parku, najavljena sadnja 300 mladih stabala

Seča sedam starih topola u Limanskom parku, najavljena sadnja 300 mladih stabala

0

Radnici “Gradskog zelenila” u petak su u Limanskom parku posekli sedam suvih stabala topole, a na još četiri topole su posečene grane.

U “Zelenilu” su naveli da se radi o planiranom sukcesivnom uklanjanju starih topola koje se izvodi u ovom parku već godinama, a potom se, kako kažu, sadi novo drveće.

Predviđeno je da se sve topole jednog dana zamene, jer su već stare i odavno su obavile svoju ulogu.

U “Zelenilu” najavljuju da uskoro sledi sadnja 300 mladih sadnica u Limanskom parku, koji će naredne godine dobiti i zalivni sistem.

Podsetimo da u Limanskom parku već skoro dva meseca traju radovi na gradnji “zip lajna” za decu, rekonstrukcija skejt parka i gradnja malog skejt parka namenjenog za decu, kao i dva basket terena baš nekoliko desetina metara od mesta gde je obavljena seča stabala.

Dodajmo i da Limanski park očekuju još veći radovi, kada bude usvojen poseban urbanistički plan koji se odnosi samo na ovu zelenu površinu. Ono što je sigurno jeste da će u delu parka prema Šekspirovoj biti ugostiteljski objekat, poslastičarnica, od više stotina kvadrata, a da će se privremene barake Zelenila prema Bulevaru despota Stefana srušiti i umesto njih sagraditi stalan objekat namenjen ovom gradskom preduzeću.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay