Početna Gradske teme Sedamdeset miliona za Dečju bolnicu

Sedamdeset miliona za Dečju bolnicu

izzzdiov-decja-decija-bolnica-poliklinika-vojvodina-gov-rs-jpg_660x330

Dodeljenim sredstvima u ukupnom iznosu od 69.205.406,08 dinara, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine je podržala rekonstrukciju klinika za pedijatriju i dečiju hirurgiju u Dečjoj bolnici.

Realizacijom projekta, postojeći dijagnostički centar – laboratorija biće izmešten u prizemlje, što će da omogući da broj postelja na Klinici za dečiju hirurgiju bude povećan, a laboratorijske službe će da se nalaze na jednom mestu, navodi se u saopštenju Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine

Hirurška intenzivna jedinica  ubuduće će da funkcioniše samostalno na prvom spratu i biće u direktnoj vezi sa operativnim blokom.

Kako ocenjuje Uprava za kapitalna ulaganja, ulaganje u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, doprineće da nivo zdravstvene zaštite pacijenata i uslova rada medicinskog osoblja budu u skladu sa svetskim zdravstvenim standardima, omogućujući da oko 21.800 korisnika zdravstvenih usluga koje godišnje primi ova ustanova, brže dobije adekvatnu i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu.

Povećanjem kapaciteta Klinike za pedijatriju i Klinike za dečiju hirurgiju, otkloniće se  tehnička ograničenja za Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine po pitanju novih zdravstvenih tehnologija, što će u budućnosti  da doprinese bržem dijagnostikovanju i otkrivanju bolesti kod najmlađih.

Dodelom sredstava za rekonstrukciju klinika za pedijatriju i dečiju hirurgiju, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, nastavila je da pruža podršku Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, u koji je u prethodnom periodu, preko Fonda za kapitalna ulaganja APV, uloženo skoro 600 miliona dinara.

Dosadašnja ulaganja odnosila su se na izgradnju novog objekta, rekonstrukciju postojećih objekata, nabavku neophodne medicinske opreme i izgradnju nove trafo stanice.

Ulaganjem u zdravstvenu zaštitu najmlađih građana Vojvodine, Pokrajinska vlada je još jednom potvrdila da je ulaganje u zdravlje građana, ulaganje u sigurnu budućnost, zaključuje se u saopštenju Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Izvor: RTV
Foto: vojvodina.gov.rs