Početna Gradske teme Sedmi dan “Food Planeta” protekao u znaku Republike Koreje: Danas probamo hranu...

Sedmi dan “Food Planeta” protekao u znaku Republike Koreje: Danas probamo hranu Velike Britanije!

0

Već nedelju dana na Trgu slobode traje festival nacionalnih kuhinja “Food Planet”, a Novosađani i gosti Novog Sada imaju priliku da degustiraju do 27. maja 30 različitih svetskih kuhinja.

Juče je na meniju bila kuhinja Republike Koreje. Njihove specijalitete pripremili su kuvari restorana “Modena”, a menadžer restorana Dragan Prodanović je prisutne malo bliže upoznao sa ovim egzotičnim ukusima.

Gost festivala “Food Planet” bio je direktor Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici, Mirko Jankelić, koji je prisutne upoznao sa radom i aktivnostima ove ustanove.

Danas je na festivalu “Food Planet” dan Velike Britanije. Gastronomska asocijacija studenata sa PMF-a, koja je svakog dana na Trgu slobode i učestvuje u pripremi i posluživanju hrane, danas će od 16:30 u “Food Planet” kuhinji pripremati britanske specijalitete koje će Novosađani moći da degustiraju od 18h kada počinje i zvaničan program.

Tokom celog dana u centru Novog Sada, kao i prethodnih dana, može se čuti tradicionalna i savremena muzika zemlje kojoj je posvećen taj dan, a danas će to biti Velika Britanija.

Generalni pokrovitelji festivala “Food Planet” su kompanija Nectar, kompanija Miele i pivara Heineken sa svojim brendovima.

U ekskluzivnoj Miele BIG KITCHEN, na Trgu slobode u Novom Sadu, svoja nacionalna jela kuvaće predstavnici čak 30 zemalja, a Miele uređaji za kuvanje, pečenje, kuvanje na pari i rashladni uređaji, biće u službi profesionalnih kuvara koji će pripremati specijalitete sa svih svetskih meridijana.

Sve informacije pratite na Facebook stranici Food Planet, kao i na zvaničnom sajtu www.foodplanet.rs

Festival nacionalnih kuhinja “Food Planet”, nakon veoma uspešnih “Novosadskog Winter Festa” i “Festivala ljubavi” na Trgu slobode u Novom Sadu, organizuju kompanije Color Press Grupa i Ninamedia, uz podršku Grada Novog Sada.

Autor: NsHronika