Početna Kultura Damir Imamović Sevdah Takht u nedelju u Sremskoj Kamenici

Damir Imamović Sevdah Takht u nedelju u Sremskoj Kamenici

0

Jedan od istaknutijih autora savremenih sevdalinki Damira Imamovića i Sevdah Takhtanastupiće u nedelju, 14. maja, u Clubu Reset, u Sremskoj Kamenici sa početkom u 18 časova.

Predgrupa sarajevskog umetnika biće sastav Duo Skica.

Karte za koncert mogu se naći po ceni od 1200 RSD i 3600 RSD – ukoliko se gosti odluče da uz nastup imaju i mogućnost večere bazirane na švedskom stolu.

Damir Imamović potiče iz čuvene sarajevske porodice – mnogi će sigurno i pretpostaviti da je u pitanju unuk jednog od najuticajnijih pevača u istoriji sevdaha, Zaima Imamovića. Damir se smatra predvodnikom “novog sevdaha”, muzičkog talasa savremene interpretacije bosanske tradicionalne pesme kojem pripradaju i Mostar Sevdah Reunion, Amira Medunjanin, Božo Vrećo, kao i grupa Divanhana. Sevdalinku su ogrnuli u novo ruho,
dok su istovremeno uspeli da na najlepši način sačuvaju izvornost i tradiciju.
Ono zbog čega su Damir Imamović, Sevdah Takht (Nenad Kovačić, Ivan Mihajlović i Ivana Đurić) i album “Dvojka” sa lakoćom osvojili pozitivne ocene kritičara i sjajne reakcije širom sveta jeste originalan i istraživački pristup sevdahu, kojim stalno pomeraju granice, a ujedno i ruše tabue vezane za tradicionalnu bosansku kulturu.

Pored muzike, Damir se bavi i vođenjem radionice Sevdah Lab, produkcijom albuma bosanskih sazlija, takođe je autor knjige “Sevdah”.
Uvod u ovaj tradicionalni duh sa velikim poverenjem prepušten je sastavu Duo Skica, čija je autorska muzika inspirisana prošlošću.
Broj karata je ograničen, a one se mogu rezervisati pozivom na broj 064/8807400.