Početna Gradske teme Šef delegacije Evropske unije u poseti Novom Sadu

Šef delegacije Evropske unije u poseti Novom Sadu

boba1

Jučerašnji dan u Novom Sadu šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport ponovo je završio posetom Radiju 021. Nakon što je sa predsednikom Pokrajinske vlade Bojanom Pajtićem i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem svečano otvorio prostorije EU Info point-a, Devenport je u Radio kafeu govorio na tribini “Moja zemlja pre i posle pristupanja Evropskoj uniji”.

boba_i_devenport

Odgovarao je na pitanja o otvaranju prvih poglavlja u pristupanju Srbije Evropskoj uniji, o odnosima sa aktuelnom vladom, te stavovima građana, a odgovarao je i na brojna pitanja publike. Kao i prošle godine, naporan radni dan završio je u kasnim popodnevnim satima zadržavši se još sat i po vremena u opuštenom ambijentu Radio kafea. U prijateljskoj atmosferi i neformalnom razgovoru, Devenport je sa predstavnicima naše kuće pričao o problemima sa kojima se naše društvo suočava na putu ka Evropskoj Uniji, interesovao se o političkim prilikama u Novom Sadu i Vojvodini, kao i stanju u medijima.

boba2

Sem njega tu su bili i ambasador Poljske Aleksandar Hećko, Matin Konjevod iz ambasade Hrvatske, zamenik direktora Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije Srđan Majstorović, itd.

boba3

Autor i foto: 021.rs