Početna Gradske teme Otvoren sedmi Festival nauke

Otvoren sedmi Festival nauke

festival_nauke_otvaranje

Festival nauke održava se tokom vikenda u kampusu Novosadskog univerziteta, a pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Vladimir Pavlov izjavio je da je ulaganje u nauku jedino sigurno ulaganje koje donosi višestruke dobiti u budućnosti.

“Jedini siguran dinar koji se multiplikuje i vraća je dinar uložen u nauku. Zato je tamo naša podrška i usmerena, pa pozivam sve koji imaju dobru ideju i reference da konkurišu sa predlozima kod resornog sekretarijata i pomognu modernizaciju i naučni napredak društva”, rekao je Pavlov.
Državna sekretarka u Ministarstvu prosvete Zorana Lužanin kazala je da ne može biti dobre nauke, bez dobrog obrazovanja i obrnuto.
“Ministarstvo radi i nastaviće da radi na reformi obrazovanja, uključujući i princip učenja zasnovanog na istraživanjima. Nauka je sa jedne strane univerzalna, a sa druge lična i u tome je njena lepota”, kazala je Lužanin.
Ovogodišnji slogan festivala je “Sve je moguće”, pod okriljem koga će naučnici na zanimljiv način predstaviti nauku. Održaće se više od 80 radionica, kao i nekoliko predavanja i tribina.
Festival nauke traje danas i sutra, a ulaz na sva predavanja, radionice i ostale sadržaje je besplatan.

Autor: Beta
Foto: vojvodina.gov.rs