Početna Gradske teme Sekundarna vodovodna mreža u Petrovaradinu krajem septembra

Sekundarna vodovodna mreža u Petrovaradinu krajem septembra

0

Izgradnja sekudarne vodovodne mreže i potisnog cevovoda u Beogradskoj ulici trebalo bi da počne krajem septembra, saznajemo u “Vodovodu i Kanalizaciji”.

U tom preduzeću objašnjavaju da je u Petrovaradinu trenutno u toku projektovanje i ishodovanje građevinskih dozvola. Ukoliko ti poslovi prođu bez komplikacija, početak radova se očekuje krajem septembra ove godine.

Kako kažu u JKP “Vodovod i kanalizacija” u toku je izgradnja vodovodne mreže u Sajlovu, kao i vodovodne i kanalizacione mreža u Jugovićevu i vodovodne mreže od Sentandrejskog puta do Industrijske ulice, za potrebe novog objekta Tržnog centra “Big”. Zatim, u toku su radovi na kanalizacionim priključcima u Adicama koji pripadaju slivu ulice Marije Bursać.

U toku je i postupak javne nabavke kao i izbor izvođača radova za sanaciju bunara BHD na izvorištu “Ratno ostrvo”. Početak radova se očekuje u maju.

Priprema tenderske dokumentacije za izgradnju sekudarne vodovodne mreže u delu naselja Liparije i Torine u Ledincima, je takođe u toku, a početak radova očekuje se u junu.

– Prigradsko naselje Begeč nije još uvek povezano na sistem vodosnabdevanja Novog Sada. U tu svrhu, za ovu godinu je odvojeno 120.000.000 dinara za nastavak radova – ističu u “Vodovodu i kanalizaciji”.

U toku je izrada idejnog rešenja za izgradnju kolektora od crpne stanice NGC1 do budućeg CPPOV. Kako objašnjavaju u “Vodovodu” usaglašena je trasa budućeg kolektora, a u toku je i izrada hidrauličkog proračuna.

– Očekujemo da rešenje i proračuni budu završeni do kraja septembra 2021. Ugovoreni rok je 240 dana – kažu u pomenutom preduzeću.

Kada je reč o broju cisterni za pražnjenje septičkih jama pojašnjavaju da u odnosu na broj zaposlenih u službi FOKM (Funkcionlno održavanja kanalizacone mreže) i na broj ekipa raspoređenih na te poslove, preduzeće raspolaže dovoljnim brojem vozila slivničara.

Na dnevnom nivou u proseku prime 12 zahteva za pražnjenje septičkih jama, a najviše ih je iz gradskih naselja.

Izvor: Dnevnik
Foto: PIxabay