Početna Gradske teme „Senke grada“ Georga Redžeka od 7. februara u Galeriji SULUV

„Senke grada“ Georga Redžeka od 7. februara u Galeriji SULUV

0

Od ponedeljka, 7. februara, od 19 časova, u Galeriji SULUV, publika će moći da pogleda izložbu slika „Senke grada” Georga Redžeka.

Centralni motiv slika je lavirint kao zamršeni gradski prostor gde se odvija egzistencija urbanog čoveka kao i njegova potraga za sopstvenim identitetom. Traženje puta koji ga vodi ka središtu kao i onog spasonosnog, ka svetlosti veoma je aktuelno. Lavirint kao motiv, veoma je često viđen u istoriji umetnosti i kao takav je prisutan u različitim kulturama, koje se danas prožimaju više nego ikada. Slike „Laboratorijski zec”, „lenjost” i „Izgon ili bekstvo iz raja”, takođe možemo povezati sa onim šta se upravo dešava u savremenom društvu. Svaki rad pojavljuje se i kao pseudoekran sa informacijom o onome šta bi mogao da bude izbor, baš kao i naslov za ovu izložbu. Radovi su nastali 2020. i 2021. godine.

Georg Redžek (Kragujevac, 1965), diplomirao je 1989. i magistrirao 1996. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Član SULUV-a je od 1990. godine. Dobitnik je više nagrada: 1995. Treća nagrada na Drugom bijenalu akvarela YU95. u Zrenjaninu; 2001. Nagrada za slikarstvo na 30. novosadskom salonu; 2013. Prva nagrada Saatchi online contest, Showdown Bright Lights, Big City. 2013. London.

Izložba će biti otvorena do 18. februara.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: