Početna Gradske teme Lončar: Uskoro realizacija projekta za novi deo Najlon pijace

Lončar: Uskoro realizacija projekta za novi deo Najlon pijace

0

Projekat savremene Satelitske pijace biće gotov do kraja marta, najavljuje direktor JKP “Tržnica” Uroš Lončar, rekavši da ono što sa sigurnošću može da kaže je da se uskoro kreće i sa projektom novog dela Najlon pijace.

U skupštinskom materijalu stoji da je za realizaciju Programa investicionih aktivnosti tog preduzeća za 2022. godinu iz budžeta Grada izdvojeno 12.300.000 dinara. Iznos je tražen za izradu projektno–tehničke dokumentacije za izgradnju savremene Najlon pijace.

U dokumentima se navodi da će bruto površina novog dela pijace biti 6.000 metara kvadratnih, te je bitno obuhvatiti sve segmente izrade, od urbanističkog projekta, dobijanja lokacijskih uslova, kao i izrada projekta za građevinsku dozvolu, kao i projekat za izvođenje. Takođe se navodi da će “Tržnica” morati iz svog budžeta da obezbedi nedostatak novca, ukoliko za to bude potrebe.

Rukovodstvo JKP “Tržnica” osluškuje potrebe i zahteve građana, zato je ustupilo površinu iza Temerinske pijace JKP “Parking servis” koji oni adaptiraju u parkiralište – rekao je direktor JKP “Tržnica” Uroš Lončar. – Biće 70 parking mesta koja se u nekoliko prvih meseci neće naplaćivati. Sada će i žitelji tog dela grada imati prostor za parking, a verujemo da će Temerinska pijaca imati bolju ponudu svežih životnih namirnica i veću frekvenciju posetilaca.

Kako kaže, preduzeće je, uprkos pandemiji koronavirusa, poslovalo u skladu sa raspoloživim kapacitetima i resursima, ako se uzme u obzir i činjenica da su početkom prošle godine pijace zatvarale svoje kapije. Tačnije do maja.

Na preporuku Grada Novog Sada, omogućili smo olakšice zakupcima poslovnih objekata koji se bave ugostiteljskom delatnošću, budući da je ta grana privrede najviše pogođena – govori direktor Lončar. – Odgovorili smo i na zahteve zakupaca pijačnih tezgi organizovanjem raznih manifestacija, te smo lane i imali Novosadski noćni bazar, Limanski oktobar, Otvorenu kuhinju i slično. Želja nam je da vratimo na pijace tradiciju okupljanja i druženja, te manifestacijama podignemo i turističku ponudu Novog Sada. Uprkos svim izazovima, preduzeće pijačne tezge i poslovne objekte izdaje u visokom procentu.

Po njegovim rečima, prošle godine nabavljeni su alati i mehanizacija, potrebni za obavljanje osnovne i pomoćnih delatnosti i unapređenje rada preduzeća. Tako su nabavljeni klima uređaji za pijace u delovima u kojima se prodaju mlečni i mesni proizvodi.

Nabavljeni su kamion i traktor sa pratećim opremama za rad, a u decembru su na katastarskoj parceli Riblje pijace postavljeni pokretni kontejneri sa ciljem unapređenja pretežne delatnosti preduzeća – kazao je naš sagovornik, dodavši da je sav novac za nabavku odobren od Grada kao osnivača i u skladu su sa Izveštajem o realizaciji investicionih aktivnosti koje je usvojila Skupština Grada.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: Wiki