Početna Gradske teme Sentandrejski bulevar pri svakoj kiši postaje reka kanalizacije

Sentandrejski bulevar pri svakoj kiši postaje reka kanalizacije

0

Novi bulevar na Klisi, Sentandrejski bulevar, otvoren pre mesec dana, već je pokazao svoje nedostatke. Deo stanovnika ovog dela grada pri svakoj kiši bori se sa poplavama u svojim domovima i izlivanjem kanalizacije.

Prvi problemi su nastali još pre godinu dana, kada su počeli radovi na ovoj saobraćajnici. Kako su ispričali za “N1”, pri svakoj manjoj kiši ulice, dvorišta, pa i prizemne kuće budu poplavljeni, izlije se kanalizacija. Nameštaj su podigli, parket povadili, neki su ga zamenili pločicama. Vlaga je vidljiva na svim zidovima.

– Obraćali smo se “Vodovodu i kanalizaciji”, najčešće njima i inspekciji koju smo obaveštavali o tim problemima. I novine smo pokušali da kontaktiramo, nismo uspeli nikoga – ispričala je jedna Novosađanka.

Pisali su i gradonačelniku. Iz JKP “Vodovod i kanalizacija”, s druge strane, kažu da su bili na terenu i detektovali probleme nastale nakon rekonstrukcije. A najveći je trenutno, navode, jedan šaht koji će rešiti krajem nedelje.

Na ove probleme nedavno je ukazao i Gradski odbor Pokreta Dveri, koji je u saopštenju naveo da je pre izgradnje puta posečeno svo drveće, da su zatrpani kanali za prijem atmosferskih voda, koji su postojali više decenija. Dveri tvrde da “novoizgrađena kanalizaciona mreža ne može da primi ni vodu iz manjih padavina, a kamoli iz većih”, te da “građanima ulica doslovno pliva u vodi i fekalijama”. Oni su pozvali gradsku vlast i gradonačelnika Miloša Vučevića lično da hitno reše ovaj problem.

Novi Sentandrejski bulevarkoštao je više od 700 miliona dinara, a finansirali su ga zajedno Grad Novi Sad, AP Vojvodina i JP “Putevi Srbije”. Kako je saopšteno nakon svečanog otvaranja, ta “investicija doprinosi kompletnom uređenju komunalne infrastrukture u tom delu grada i postiže se veći urbani razvoj na teritoriji mesnih zajednica Klisa, Slana bara i Vidovdansko naselje.” Navedeno je tom prilikom da “prateća infrastruktura podrazumeva i kolektor atmosferske kanalizacije radi efikasnog odvođenja atmosferskih voda sa kolovoza, a rekonstruisana je i postojeća vodovodna mreža”.

Izvor: N1/Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay