Početna Gradske teme Sentandrejski most i sređivanje saobraćajnica najverovatnije 2018. godine?!

Sentandrejski most i sređivanje saobraćajnica najverovatnije 2018. godine?!

0

Radove na Sentandrejskom pravcu ne treba očekivati u narednim mesecima, jer iako je novac obezbeđen, tenderi još nisu završeni, saznaje 021.rs.

Započeta rekonstrukcija jedne trake Partizanske ulice koja će trajati do kraja godine zabrinula je vozače i stanovnike tog dela grada da će na toj lokaciji duži period biti saobraćajni kolaps, jer je još ranije najavljena rekonstrukcija i obližnjeg Sentrandrejskog puta i istoimenog mosta preko kanala.

Kako 021.rs saznaje, građani ne moraju da brinu, barem ne kada je u pitanju Sentandrejski pravac, jer je sve izvesnije da će radovi na toj lokaciji početi tek 2018. godine.

“Putevi Srbije”, Pokrajina i Novi Sad su još krajem prošle godine dogovorili proširenje i rekonstrukciju Sentandrejskog puta i u budžetima obezbedili 730 miliona dinara za radove, ali javna nabavka za izbor izvođača još nije raspisana i ne zna se kada će to uslediti. Kako je sada uveliko druga polovina godine, a znajući rokove za tendere, posebno ovako velike, sve je izvesnije da ako i bude nabavke, radovi neće biti pre početka 2018. godine. Takođe, ni radova na mostu vrednih 165 miliona dinara neće skoro biti, ne samo zato što su načelno planirani tek posle proširenja Sentandrejskog puta 2019. godine, već i zato što je projektovanje blizanca postojećeg mosta u zastoju zbog prigovora ponuđača.

Naime, Uprava za građevinsko zemljište je još u aprilu raspisala nabavku projektanta, ali od kraja maja je postupak u zastoju zbog prigovora. Ukoliko se ovo i reši pozitivno pred Komisijom za zaštitu prava ponuđača i ne bude ponavaljanja tendera, opet je izvesno da ni ovaj deo posla neće biti gotov do kraja 2017. godine.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay