Početna Gradske teme Sezona radova u JKP “Put”, novi semafori, popravke kolovoza i biciklističkih staze

Sezona radova u JKP “Put”, novi semafori, popravke kolovoza i biciklističkih staze

0

– Naše ekipe trenutno su angažovane na gradilištima širom grada; a takođe i u prigradskim naseljima Kisač, Kovilj, Pejićevi salaši, Čenej, Stepanovićevo, Petrovaradin… – rekla je Biljana Ćubić iz JKP “Put”.

Kako dalje navodi, trenutno se radi semaforizacija raskrsnica na četiri lokacije, i to na Temerinskom putu i Bulevaru patrijarha Pavla.

Prvi semafor postavlja se na Temerinskom putu, na ukrštanju sa Ulicom majke Jugovića i tu su završeni pripremni radovi – iskopi, temelji za semaforske stubove i kabliranje, a prema rečima naše sagovornice, tokom nedelje će biti asfaltirane saobraćajne površine na pešačkim i biciklističkim stazama.

Na Temerinskom putu, na ukrštanju sa Dečanskom ulicom, radi se inovacija postojeće semaforske opreme, postavljaju se novi elektronski uređaji i zanavlja vertikalna i horizonstalna signalizacija i uređuju saobraćajne površine – kazala je Ćubić.

– Signalizacija obavlja redovne poslove farbanja uzdužnih i poprečnih oznaka na kolovozu širom teritorije grada i građani se mole za strpljenje i pažnju u vožnji, budući da se ovi poslovi vrše u neposrednoj blizini saobraćaja, bez njegovog zatvaranja – rekla je Ćubić za “Dnevnik”. – Upravo je završeno farbanje u ulicama na Grbavici, Limanu, kao i autobusko stajalište na Novom naselju.

Što se tiče semafora na Bulevaru patrijarha Pavla, prvi se postavlja na ukrštanju sa Ilirskom ulicom, gde se rade prekopi i izrada kablovskog sistema kanalizacije, šahtova i temelja za stubove, dok se drugi postavlja na ukrštanju sa Ulicom Ilariona Ruvarca.

– Radovi se odvijaju po fazama i u skladu sa njima postavlja odgovarajuća radna signalizacija, a saobraćaj se odvija bez zastoja – istakla je Ćubić. – Svim učesnicima u saobraćaju se savetuje da poštuju signalizaciju i ograničenje brzine u zoni radova.

Prethodnih dana ekipe JKP “Puta” su popravljale biciklističke staze, a naročito obarale ivičnjake, kako bi vožnja biciklista bila bezbednija i komfornija, a u pitanju su radovi koji se sprovode u kontinuitetu u saradnji sa UG “Novosadska biciklistička inicijativa”, a prema nalozima Gradske uprave za saobraćaj i puteve. Takvi radovi su već završeni u ulicama Branka Bajića, Braće Popović, Kornelija Stankovića i Hayi Ruvimovoj.

– Završeno je asfaltiranje pešačke staze u Đorđa Rajkovića, popravka saobraćajnih površina i parkinga u Blagoja Parovića, kao i presvlačenje kolovoza novim asfaltom u Ulici Mihajla Lalića, gde se uređuju bankine – kazala je Ćubić. – Nedavno je presvučen kolovoz i u Profesora Grčića, gde su postavljeni i usporivači brzine. Popravke oštećenja na kolovozima širom grada se rade svakodnevno u skopu redovnog održavanja saobraćajnica, a jedna ekipa radi na poporavci tucaničkih puteva na Petrovaradinskoj tvrđavi, kao i svake godine, pre početka manifestacije “Egzit”.

Popravke kolovoza tucanikom i struganim asfaltom rade se u Veterniku i Petrovaradinu, a atarski putevi su završeni na Pejićevim salašima, dok su isti radovi u planu u naselju Alibegovac. Takođe, kako je Ćubić kazala, u Kovilju su u toku pripremni radovi za presvlačenje kolovoza u Ulici Žarka Zrenjanina u dužini od oko 700 metara, koji bi do kraja nedelje trebalo da budu završeni.

Izvor: Dnevnik
Foto: JKP Put