Početna Gradske teme Zakazivanje termina i na šalterima Gradske poreske uprave, zahtevi mogu i elektronski

Zakazivanje termina i na šalterima Gradske poreske uprave, zahtevi mogu i elektronski

0

Nakon poziva onima za koje je utvrđeno da na teritoriji Novog Sada poseduju nepokretnost za koju nisu podneli poresku prijavu, poreznici su uputili i opomene onima koji nisu izmirili svoje obaveze.

– Pošto je utvrđeno da je broj stranaka povećan, kako ne bi dolazilo do stvaranja gužvi, doneta je odluka da povećan broj poreskih inspektora bude na raspolaganju građanima sve dok bude bilo neophodno – izjavila je članica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije Adrijana Mesarović.

Ona je apelovala na građane da koriste mogućnost da putem elektronske pošte ili SMS-a zakažu termin na šalterima Gradske poreske uprave.

– Takođe, obaveštavamo sugrađane da je 1. juna pušten u rad programski paket eUverenja kojim je omogućeno elektronsko podnošenje zahteva za dobijanje uverenja i njihovog elektronskog izdavanja, što omogućava obveznicima da brže i jednostavnije dobiju poresko uverenje bez odlaska u prostorije Gradske poreske uprave – rekla je Adrijana Mesarović.

Šalter sala Gradske poreske uprave nalazi se u Vojvođanskih brigada 24-26.

Potrebne informacije o zakazivanju i eUverenju mogu se pronaći na internet prezentaciji Gradske poreske uprave.

Informacije, kao i odgovore na sve nedoumice povodom poslatih poziva i opomena građani, osim u šalter sali u Ulici Vojvođanskih brigada, mogu dobiti i na izdvojenom šalter mestu u prostorijama „Informatike“ na Bulevaru Slobodana Jovanovića 15, na info pultu Gradske poreske uprave u Promenadi, putem elektronske pošte na mejl adresu gpu@novisad.rs, kao i na brojeve telefona: 4871-707, 4871-751.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay