Početna Gradske teme Škole u Novom Sadu uvode fizičke barijere za ulazak u dvorište

Škole u Novom Sadu uvode fizičke barijere za ulazak u dvorište

0

Sistem ID kartica za sada funkcioniše u 23 novosadske škole, od kojih je sedam srednjih, a nakon analize, kartice će dobiti i ostale škole koje imaju potrebu za tim.

Članovi Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u školama preporučiće Gradskoj upravi za obrazovanje da kontaktira sve škole u Novom Sadu i pribavi informaciju o tome koje škole imaju potrebu za ugradnjom ili popravkom video-nadzora i da na osnovu toga obezbedi novac za nabavku potrebnih uređaja.

Na današnjoj sednici, Koordinaciono telo donelo je takođe zaključak da Gradska uprava za obrazovanje od škola pribavi informaciju o tome u kojim školama obezbeđenje nije adekvatno, te da se razmotri rešavanje i tog problema, a od Gradske uprave se očekuje i da pribavi informaciju od škola o potrebi uvođenja sistema ID kartica.

Zamenik predsednika Koordinacionog tela i oficir Policijske uprave za organizaciju, prevenciju i rad policije u lokalnoj zajednici Dejan Drobnjak najavio je da će se, kao pilot projekat, u Osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin” tokom ove godine uvesti fizičke barijere za ulazak u školsko dvorište.

“U zavisnosti od toga kako se bude pokazao ovaj pilot projekat, nastavićemo sa uvođenjem fizičkih barijera i u drugim školama”, objasnio je Drobnjak, dodajući da su ova, kao i druge mere poput video-nadzora i uvođenje ID kartica, mere koje treba da doprinesu poboljšanju stepena bezbednosti.

U raspravi o Izveštaju o edukacijama u školama tokom prvog polugodišta, precizirano je da je tim posetio tri škole, a da su đacima u još tri škole održane tribine na temu vršnjačkog i digitalnog nasilja. Koordinaciono telo podržalo je nastavak edukacija i posete tima školama i u drugom polugodištu.

Autor: 021.rs
Foto: Pixabay