Početna Gradske teme Škot teško povređen od novogodišnjeg vatrometa

Škot teško povređen od novogodišnjeg vatrometa

Majk Noks (Mike Knox), angažovan na lansiranju novogodišnjeg vatrometa, zadobio je teške opekotine nakon što je, prema prvim informacijama, došlo do tehničkog kvara, potvrđeno je za 021.

On je, saznajemo, hospitalizovan u KCV zbog dubokih opekotina koje su zahvatile oko 15 odsto površine njegovog tela, što spada u teža stanja.

Majk je dugogodišnji pirotehničar i jedan od učesnika u organizaciji novogodišnjeg vatrometa u Novom Sadu, uz princa Đorđa Karađorđevića.

U KCV za naš portal zvanično navode da je povređeni stranac u ovom trenutku stabilno. “Pacijent, strani državljanin, zbrinut je u Urgentnom centru, pružena mu je sva neophodna medicinska pomoć i trenutno je stabilnog stanja”, poručuju u KCV.

Incident se dogodio na krovu Bazara prilikom aktivacije vatrometa, a tom prilikom je lakše povređeno još troje. Kako za 021 navodi direktor Fondacije 2021 Nemanja Milenković, koji je jutros posetio povređenog muškarca, svi akteri koji su sinoć povređeni prilikom ispaljivanja vatrometa su dobro.

Po prvim informacijama, došlo je do tehničkog kvara u toku ispaljivanja vatrometa, pri čemu su povređena lica odgovorna za njegovu realizaciju, posle čega su zbrinuti u Kliničkom centru, a u toku večeri i pušteni svi, osim gospodina Noksa. Utvrđujemo šta se tačno desilo prilikom ispaljivanja vatrometa, nakon čega ćemo o tome obavestiti javnost. Mi smo u kontaktu sa porodicom Majka Noksa i princom Đorđem Karađorđevićem i nadamo se Majkovom brzom oporavku“, navodi Milenković.

Princ Đorđe Karađorđević navodi da da se njegov kolega majk Noks oseća bolje. “Kako bismo otklonili svaku moguću neprijatnost i delovali preventivno, pre same realiazacije vatrometa nadležne stručne službe proverile su instalacije i utvrdile da su ispunjene sve sigurnosne i bezbednosne mere koje prethode predstavi. Još jednom naglašavam da mi je veoma žao zbog tehničkog kvara i moram da naglasim da smo sve učinili kako bismo obezbedili i posetioce i nas same da ne dođe do bilo kakve nezgode, ali se nesrećni slučaj ipak desio. Na svu sreću, vatrogasna brigada bila je prisutna na licu mesta i zahvaljujući njihovoj profesionalnoj i brzoj reakciji, moj kolega je adekvatno zbrinut i pružena mu je hitna lekarska pomoć na vreme, sto je doprinelo tome da njegove ozlede budu ublažene“, poručio je on.

Ekipe hitne pomoći intervenisale su u novogodišnjoj noći uglavnom zbog lakših povreda na licu mesta, na dočeku u centru Novog Sada, dok su se u protekla 24 sata dogodile dve saobraćajne nezgode.

Kako za 021 kaže dr Mirjana Bursać, prve zvanične informacije dežurnih ekipa hitne pomoći pokazuju da je sinoć bilo 20 intervencija lekarskih ekipa u toku dočeka, a 14 osoba zbrinuto je na licu mesta i nisu imali značajnije povrede ili tegobe.

Šest osoba prebačeno je, ipak, u Urgentni centar zbog potrebe da budu hospitalizovani. Lekarske ekipe prevezle su četiri osobe na detoksikaciju u Urgentni centar, dok je dvoje maloletnika prevezeno na odeljenje dečije hirurgije Dečije bolnice.

Kada je reč o saobraćajnim nezgodama, učesnici su bili samo lakše povređeni.

Izvor: 021.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here