Početna Gradske teme Škoti uputili humanitarnu pomoć namenjenu izbeglicama

Škoti uputili humanitarnu pomoć namenjenu izbeglicama

0

delegacija skotske

Delegacija iz Škotske koja boravi u Novom Sadu uputila je humanitarnu pomoć namenjenu izbeglicama. Tim povodom je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa načelnikom Južnobačkog upravnog okruga Zoranom Miloševićem organizovao prijem u Gradskoj kući
Delegaciju su činili predstavnik Grada Glazgova u parlamentu Škotske Džejms Dornan i direktor za međunarodni razvoj u organizaciji “Glasgow caring city” Ros Galbrajt.

Hvala delegaciji iz Škotske na humanitarnoj pomoći koju su danas doneli u Srbiju. Radi se o 17,5 tona robe koju čine sredstava za ličnu higijenu i odeća. Narod Škotske je pokazao izuzetnu humanost i solidarnost sa izbeglim stanovništvom Sirije, a i prema našem narodu. Zahvalan sam Južnobačkom upravnom okrugu koji se najviše angažovao da uspostavi most saradnje sa predstavnicima škotskog parlamenta, kao i nastupu gospodina Džejmsa Dornana u toj instituciji koji je veoma pohvalno pričao o našoj državi i o reagovanju srpskog političkog vrha u izbegličkoj krizi“, rekao je Vučević.

Predstavnik Grada Glazgova u parlamentu Škotske Džejms Dornan se zahvalio na dobrodošlici i iskazao veliko divljenje prema načinu na koji Novi Sad pruža pomoć izbeglicama u toku čitavog procesa migracije.

Organizacija ‘Glasgow The Caring City’ poslala je šleper sa higijenskim sapunom i garderobom za hladno vreme, kako bi pomogla Srbiji u njenim naporima da pruži pomoć izbeglicama. Želeli smo da pružimo podršku Srbiji, jer je vaša zemlja pokazala saosećanje prema onima koji su unesrećeni. Cilj je da se pruži pomoć hiljadama izbeglica i migranata koji trenutno prolaze kroz Srbiju, a ovo je prva isporuka kojom se uspostavlja bliža saradnja sa Novim Sadom“.

Autor: NsHronika.rs
Foto: Fejsbuk