Početna Crna hronika Osmak kojem je u tuči pocepana slezina pod nadzorom lekara

Osmak kojem je u tuči pocepana slezina pod nadzorom lekara

0

decija_bolnica_nase

Učenik osmog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić” D. L. (15), koga je u sredu na malom odmoru u stomak udario vršnjak S. Ć. i pocepao mu slezinu, trenutno se terapijski leči u Dečjoj bolnici i oseća se dobro. D. L. ipak nije operisan, kako je ranije najavljivano, i pod stalnim je lekarskim nadzorom. Očekuje se da će se uskoro osećati bolje i da bi ubrzo mogao biti pušten kući.

U policiji kažu da je pokrenuta istraga, ali da proces usporava to što je dečak u bolnici i što nije dao iskaz o događaju. Kako se saznaje, za danas je predviđen roditeljski sastanak, kojem će, osim roditelja, prisustvovati i učenici.

Inače, od danas će u toj školi biti pojačane mere bezbednosti, koje podrazumevaju intenzivnija dežurstva nastavnika.
Podsetimo, osmak D.L. (14) teško je povređen kad ga je u sredu, na malom odmoru, drug iz razreda. S.Ć. udario pesnicom u stomak, zbog čega je D.L. pozlilo i hitno je prevezen u bolnicu, gde je utvrđeno da mu je povređena slezina. Od tada je smešten na odeljenju intenzivne nege. Pokrenut je disciplinski postupak i tek kada se završi protiv drugog đaka će biti preduzete odgovarajuće mere. O ovom slučaju su ispitani i ostali đaci.

U OŠ “Vuk Karadžić” i oko nje postoji video-nadzor. Na osnovu onoga što se vidi na snimcima ne može se zaključiti da je reč o tuči dvojice učenika.

Autor: 021. rs, Dnevnik