Početna Gradske teme Skup o izazovima zdravog starenja sutra u Novom Sadu

Skup o izazovima zdravog starenja sutra u Novom Sadu

0

Skup “Izazovi zdravog starenja” u organizaciji Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana održava se u utorak, 14. juna, povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad starijima.

Ovaj dan obeležava se svake godine 15. juna širom sveta.

Skup će se održati u sedištu ombudsmana na Bulevaru Mihajla Pupina 25, u sali na četvrtom spratu s početkom u 10 časova.

Prisutnima će se obratiti Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman prof. dr Zoran Pavlović, načelnica Centra za promociju zdravlja u Institutu za javno zdravlje Vojvodine doc. dr Snežana Ukropina, psihološkinja u domu na Limanu Gerontološkog centra Vesna Premić i pedagoškinja-rukovoditeljka Klubova za odrasle i starije Tonja Mirković.

Takođe, svoj rad će prezentovati i socijalni radnik angažovan na usluzi Pomoć u kući Miloš Kostić i stručna saradnica Crvenog krsta Novog Sada Ivana Bogojević.

Ujedinjene nacije su period od 2021. do 2030. godine proglasile Dekadom zdravog starenja. UN su pozvale države članice na sveobuhvatnu akciju u cilju poboljšanja života starijih, njihovih porodica i zajednice.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay