Početna Gradske teme Skupština grada u ponedeljak odlučuje o dobitnicima Oktobarskih nagrada i Novembarskih povelja

Skupština grada u ponedeljak odlučuje o dobitnicima Oktobarskih nagrada i Novembarskih povelja

skupstina-grada-novi-sad-parlament-rtv-

Skupština grada će u ponedeljak, 17. oktobra održati svečanu i radnu sednicu. Predviđeno je da se na svečanoj donesu odluke o dobitnicima Oktobarskih nagrada i Novembarskih povelja, po predlogu Komisije za dodelu priznanja.

Takođe, na dnevnom redu svečane sednice je i usvajanje ostavke dvojice odbornika, Radeta Baste iz Jedinstvene Srbije i Slobodana Cvetkovića iz Zelene stranke, kao i imenovanje dvojice novih odbornika. Oni su, koliko je poznato, ostavke podneli zbog odlaska na druge funkcije.

U radnom delu sednice, odbornici će razmatrati izmene programa poslovanja “Tržnice”, aneksa ugovora Grada i “Vodovoda” oko ulaganja u vodovodnu mrežu, odluku o donaciji vozila novosadskoj policiji, a biće imenovani i članovi Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama.

Dok se ne očekuje da će se o ovim tačkama posebno raspravljati, izvesno je da će biti polemike o novom Poslovniku Skupštine grada. Naime, opozicija se ne slaže sa sadržinom novog Poslovnika, jer se njime ograničava vreme za raspravu.

Autor: 021.rs