Početna Gradske teme Skupština grada u sredu usvaja odluku o dobitniku Februarske nagrade za 2019.

Skupština grada u sredu usvaja odluku o dobitniku Februarske nagrade za 2019.

0

Svečana sednica Skupštine grada, na kojoj će biti usvojena odluka o dobitniku Februarske nagrade za 2019. godinu, održaće se u sredu, 22. januara. Sednica će početi u podne.

Dobitnica Februarske nagrade za 2019. godinu je predsednica Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) Joland Korora.

Inicijativu da visoko gradsko priznanje dobije predsednica NURDOR-a podnele su Nataša Stefanović i Marija Baškal, a u obrazloženju je navedeno da je Joland Korora žena koja se celim svojim bićem uključila u brigu za najosetljiviju kategoriju društva, za najmlađe sugrađane koji vode svakodnevnu borbu za život.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana. Ovo priznanje Skupština grada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Izvor: 021
Foto: Printscreen