Početna Gradske teme Skupština grada usvojila odluku o izradi plana javnih garaža

Skupština grada usvojila odluku o izradi plana javnih garaža

Skupstina_grada_26012017_700_2

Skupština grada je danas usvojila niz odluka o izradi regulacionih planova, od kojih je možda najznačajniji onaj koji se odnosi na definisanje mreže javnih garaža.

Odbornici su time dali saglasnost urbanistima da urade analize i pripreme plan kojim će prvo preispitati sadašnji raspored planiranih javnih garaža, a potom predložiti kako bi one trebalo da budu raspoređene.

Posebno je doneta odluka o izradi plana za blok zgrada naslonjen na Šafarikovu i Uspensku ulicu gde se planira izgradnja garaže na sprat.

Data je saglasnost i da se krene sa izradom novog regulacionog plana koji obuhvata Veternik, Adice i Telep, kao i plana dela Salajke. Skupština je odobrila i da se izradi urbanistički plan koji se odnosi na blok ulica Branka Bajića, Braće Popović i Ilije Birčanina, plan okoline Hotela Novi Sad, plan Sportskog centra Petrovaradin, kao i plan dela Futoga južno od ulice Radeta Kondića.

Na dnevnom redu je bilo i imenovanje direktora Agencije za energetiku i na konkursu je izabran Aleksandar Ašonja. Skupština je obnovila mandat direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Bogdanu Živanoviću, koji je bio jedini kandidat. Odbornici su dali saglasnost da se raspiše konkurs za izbor direktora “Stan”, kao i o nekoliko imenovanja članova nadzornih i školskih odbora nakon isteka mandata prethodnika.

Odlučivalo se i o davanju imena ulica, pa je ulica Sajlovo 30 dobila ime po pilotu Milenku Pavloviću poginulom iznad Valjeva maja 1999. godine u borbi sa NATO avijacijom, jedna ulica bez imena u Ledincima dobila je ime po Mariji Jovanović, osmogodišnjoj devojčici koju je 2010. godine u Ledincima silovao a zatim ubio Mladen Ogulinac. Takođe, u Sremskoj Kamenici ulice bez imena poneće nazive Dudova i Vinska.

Odobreno je i da prolaz između Poštanske i Jevrejske ulice dobije ime “Prolaz Pekinške patke” po jugoslovenskom istoimenom pank bendu, da pasaž u Zmaj Jovinoj 6 dobije ime “Prolaz Ivana Hajtla”, po dugogodišnjem glumcu Srpskog narodnog pozorišta, kao i da plato između Spensa i stadiona “Karađorđe” dobije ime “Plato Vujadina Boškova”, po proslavljenom igraču FK “Vojvodine”.

Naredne sednice Skupštine grada planirane su za 17. i 24. februar.

Autor i foto: 021.rs