Početna Gradske teme Slobodan Cvetković: Potrebno je ujednačiti kvalitet života u prigradskim naseljima i urbanim...

Slobodan Cvetković: Potrebno je ujednačiti kvalitet života u prigradskim naseljima i urbanim delovima grada

Slobodan Cvetkovic

Nekadašnji pomoćnik direktora Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, a današnji direktor Novosadskog sajma i predsednik novosadskog odbora SPS-a, mr Slobodan Cvetković, u kratkoj anketi odgovorio nam je na pitanja šta očekuje od predstojećih gradskih izbora i na šta bi se, prema njegovom mišljenju, ubuduće trebalo fokusirati zarad poboljšanja uslova života u glavnom gradu pokrajine.

Kako komentarišete rad Gradske vlade u protekle tri i po godine?

– Zadovoljan sam sa radom gradske vlasti, a posebno sa funkcionisanjem preduzeća koje su vodili kadrovi Socijalističke partije Srbije.

Šta bi nova vlast u gradu trebalo prvo da promeni?

– Unapređenjem infrastrukture potrebno je ujednačiti kvalitet života u prigradskim naseljima sa urbanim delovima grada, a izuzetno je važno posvetiti se i podizanju privrednih kapaciteta, jer samo tako možemo poboljšati uslove za život u našem gradu.

Ko bi, po Vašem mišljenju, bio idealan gradonačelnik Novog Sada?

– Idealan gradonačelnik treba da ima kvalitetan tim ljudi, koji dobro funkcioniše i mora da ima liderske sposobnosti kako bi taj tim mogao da usmeri u pravcu, koji će obezbediti ubrzani razvoj. Uz to, važno je da funkciju gradonačelnika izdigne iznad politike i da bude gradonačelnik svih građana Novog Sada.

Autor: Maja Guzijan
Foto: Privatna arhiva